Traficul de internet de pe Android depășește traficul realizat din Windows

Traficul de internet de pe Android depășește traficul realizat din Windows

Nu mai e o surpriză faptul că petrecem foarte mult timp online prin intermediul telefonului, dar e surprinzător că traficul de internet de pe Android depășește Windows.

Obiceiurile noastre online s-au schimbat radical în ultimii ani. Odată cu omniprezența smartphone-urilor, în loc să deschidem un laptop pentru a intra pe internet, ne verificăm emailul și citim știrile de pe mobil. În urmă cu doar 5 ani, când internetul pe mobil era destul de scump, aceleași activități erau întreprinse aproape exclusiv prin intermediul unui desktop.

Se pare însă că trendul este către mobile, iar navigarea pe internet se desfășoară în cea mai mare parte folosind un smartphone sau o tabletă cu Android. Un studiu concludent pe marginea acestui subiect a fost publicat de curând de către cei de la StatCounter. Aceeași firmă de analiză publică la fiecare câteva luni o statitică referitoare la sursa traficului online la nivel global. În graficul de mai jos se poate vedea evoluția acestei activități în lunile februarie din 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 și 2017.

Deși la această oră Windows-ul are 38,6%, iar Android are 37,4%, este foarte probabil ca într-o lună sau două statistica să fie exact invers. ,,Ideea că Android aproape că a ajuns Windows din urmă este de neimaginat în urmă cu 5 ani. În ianuarie 2012, Windows avea 82% din piața globală de trafic de internet, în timp ce Android se chinuia să-și facă simțită prezența cu 2,2%” Aodhan Cullen, CEO-ul StatCounter a fost uimit de această evoluție imposibil de prevăzut.

Ca o notă de subsol, este interesant de urmărit în același grafic modul în care OS X și iOS au rămas aproape constante de-a lungul anilor. Chiar dacă vânzările de Mac-uri au crescut constant în ultimii ani, iar numărul utilizatorilor de iPhone-uri nu se află pe o pantă descendentă, este evidentă că jucătorii importanți din piață sunt Android și Windows. În final, un astfel de studiu ne arată că orice pagină web trebuie făcută pentru mobile pentru a fi relevantă online.

windows-android-internet

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: