02 sept. 2017 | 11:30

Tonomatele și pick-up-urile retro arată superb, iar prețurile sunt pe măsură

ACTUALITATE
Tonomatele și pick-up-urile retro arată superb, iar prețurile sunt pe măsură

În mulțimea de standuri de la IFA 2017, cel de la Ricatech mi-a atras atenția pentru că era plin de cutii frumoase și luminoase, din care se auzea muzică.

Constat din ce în ce mai des că am o slăbiciune pentru produsele legate de muzică, urmărind în principiu sistemele care oferă calitate audio, fie că vorbim aici despre căști sau boxe, dar nu pot să nu fiu încântat și de produsele construite să arate bine, mai ales când au un aer retro.

ricatech

Tocmai de-asta am petrecut ceva timp la standul Ricatech de la IFA 2017 și m-am bucurat de produsele pe care le-am găsit acolo. Elvis Presley e la loc de cinste în această combinație, având propriul pick-up personalizat, așa cum se vede și mai jos. Dacă nu sunteți fani, puteți să vă orientați și către un pick-up clasic, fără legende desenate pe capac.

Mult mai ușor pot să-ți fure ochii tonomatele muzicale pe care le găsești la stand, dar care au prețuri considerabil mai mari. Tonomatele nu renunță la clasica funcție de pick-up, dar îți oferă și posibilitatea de a asculta muzică în format digital, fie de pe CD-uri, fie de pe alte device-uri, datorită conectorilor USB, micro SD sau aux.

Există și ediții speciale ale acestor tonomate, care au prețuri de aproximativ zece ori mai mari decât în mod normal. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, un pick-up se învârte în jurul prețului de 230 de euro, în timp ce un tonomat clasic sare de 1.000 de euro. Edițiile speciale ajung până la 20.950 de euro, pentru varianta Playboy. Da, poate ai putea să-ți cumperi o mașină de banii ăia, dar n-ai mai avea un pick-up cu Playboy în sufragerie.

ricatech

Un asemenea pick-up vine și cu un HDD de 1TB, cu două amplificatoare de câte 400W, cu cinci boxe și cu un ecran de 19 inci. Dacă scoți banii, vei fi unul dintre cei 20 de posesori exclusiviști care ar avea așa ceva acasă. Dacă nu, te poți bucura cu privitul.