Tesla Model X este cea mai sigură mașină de tip SUV din toate timpurile

NHTSA, cea mai importantă autoritate de testare a siguranței autovehiculelor a certificat Tesla Model X ca fiind cea mai sigură mașină SUV.

La nivel internațional, există mai multe autorități responsabile cu testarea anumitor aspecte ale mașinilor aflate în circulație. NHTSA sau National Highway Transportation Safety Administration este numele institutului din Statele Unite ale Americiii care, printre altele, se ocupă cu testarea nivelului de anduranță al autoturismelor într-un set stufos de circumstanțe. Practic, sunt simulate foarte multe accidente într-un mediu controlat pentru a se acorda niște note obiective nivelului de siguranță oferit pasagerilor.

Tesla Model X a devenit cea mai sigură mașină aflată acum în circulație de tip SUV, după ce a beneficiat de calificative de 5 stele dintr-un maxim de 5 la toate testele NHTSA. În contextul în care vânzările de SUV-uri au crescut semnificativ în ultimii ani, iar Tesla este un brand foarte atrăgător printre cumpărătorii de mașinii, această certificare este foarte importantă pentru compania americană.

Deoarece Tesla Model X se comercializează în mai multe variante, toate au fost supuse aceluiași set de teste riguroase, iar calificativul a fost identic. Indiferent dacă optați pentru Tesla Model X 60D, 75D, 90D, P90D sau 100D, ar trebui să fiți în siguranță în cazul unui accident. Mașina a primit o notă perfectă în cazul impactului frontal, impactului lateral și în cazul rostogolirii.

Partea cea mai neobișnuită a testului este că cei de la NHTSA nici măcar nu au reușit să rostogolească un Tesla Model X în cadrul unui test dinamic. În final, indiferent de circumstanțe, s-a stabilit că sunt șanse de doar 9,3% ca un Tesla Model X să se rostogolească vreodată într-un accident. Această performanță a fost acreditată sistemului electric de motorizare, tracțiunii electrice și centrului de greutate foarte aproape de sol dat de pachetele cu baterii aflate la baza întregii mașini.

În final, Tesla Model X este clasificată ca fiind cea mai sigură mașină din lume de tip SUV, în timp ce Tesla Model S este cea mai sigură mașină de tip limuzină, conform NHTSA.

Alexandru Puiu
07:45 14.06.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video