25 mai 2017 | 18:15

Cinci actori celebri despre care nu știai că au apărut în Star Wars

ACTUALITATE
Cinci actori celebri despre care nu știai că au apărut în Star Wars

Star Wars a împlinit astăzi oficial 40 de ani. Pe 25 mai 1977, George Lucas lansa un altfel de film, un altfel de gen cinematografic. L-a numit ”space opera”și restul e istorie. Patru decenii mai târziu, fanii sunt avizi de noi episoade, de conținut suplimentar. Celebra Saga a ajuns la al nouălea film, incluzând și spin-off-ul Rogue One, care nu este catalogat drept episod. De-a lungul vremii, mai mulți actori și-au lansat carierele cu ajutorul aparițiilor în Star Wars. Poate cel mai celebru dintre ei, Harrison Ford, își datorează întreaga activitate ulterioară acestei ”rampe de lansare”.

Pe lângă cei care și-au lansat carierele cu ajutorul Star Wars, au mai fost și cei deja consacrați care și-au adăugat un capital de imagine. În unele cazuri chiar, nume celebre au insistat să joace ca figuranți în vreun episod sau altul, tocmai pentru a lua parte la acest fenomen. Am găsit cinci nume celebre despre care sigur nu știai că au jucat în Star Wars.

Star Wars: Daniel Craig

Da, James Bond a jucat în Star Wars. În cel de-al șaptelea episod, ”The Force Awakens”, Craig a insistat să fie prezent și să aibă un mic rol. Astfel că regizorul JJ Abrams l-a îmbrăcat într-un stormtrooper (soldații în armură albă) și l-a aruncat direct într-o scenă destul de importantă. Poate îți mai amintești că Rey s-a folosit de Forță pentru a putea manipula o gardă s-o elibereze. Ei bine, în costumul acelui soldat se afla nimeni altul decât Daniel Craig. Dacă asculți atent, îți vei da seama că și vocea cofirmă acest lucru.

Star Wars: Keira Knightley

Puțină lume știe că Keira Knightley a avut o apariție destul de importantă în ”Episodul 1: The Phantom Menace”. Actrița britanică seamană excelent cu compatrioata ei, Natalie Portman, astfel că a fost aleasă să o joace pe sosia Reginei Padme Amidala, interpretată chiar de Portman. Puțină lume și-a dat însă seama de asta deoarece machiajul a fost utilizat din abundență.

star wars keira knightley

Star Wars: Simon Pegg

Nu te poți numi fan al filmelor SF dacă nu știi cine e Simon Pegg. Cu aparații în Paul, filmul despre micul extraterestru care era amator de marijuana, dar și în Star Trek, marele rival al Star Wars, Pegg este unul dintre cei mai avizi fani ai celebrei saga imaginată de George Lucas. Atât de tare e pasionat încât nici n-a vrut să ia ăn calcul posibilitatea ca el să nu facă parte din noul film. Astfel că Abrams, care a lucrat cu el și în cadrul seriei Star Trek, i-a dat un rol în ”The Force Awakens”. Pegg este Unkar Plutt, un negustor meschin care îi vinde porții de mâncare lui Rey, pe planeta ei de baștină, Jakku.

star wars simon pegg

Star Wars: Richard Armitage

Actorul britanic care este recunoscut pentru rolul lui Thorin Oakenshield din ”The Hobbit” a jucat și în Star Wars înainte să fie celebru pentru franciza inspirată din cărțile scrie de Tolkien. Acesta a jucat un pilot de pe Naboo în timpul luptei spațiale din finalul ”The Phantom Menace”.

star wars richard armitage

Star Wars: Sofia Coppola

Regizoarea din spatele lui ”Lost in Translation” portretizează un personaj episodic tot în primul episod al seriei, ”The Phantom Menace”. Aceasta e prietenă de familie cu George Lucas și își petrecea destul de des timpul cu el, pe platourile de filmare. Astfel că o putem vedea, dacă ne uităm foarte atent, în anturajul reginei Padme.

star wars sofia coppola