Sony a lansat cea mai scumpă boxă inteligentă, dar e impresionantă

Sony a lansat cea mai scumpă boxă inteligentă, dar e impresionantă

Cei de la Sony se pare că țin foarte mult la brandul Xperia. Din acest motiv, prima lor boxă inteligentă și cea mai scumpă din lume este intitulată Xperia Hello.

În teorie, noul gadget al celor de la Sony este promovat ca fiind un robot capabil de foarte multe activități, dar în practică este doar o boxă inteligentă cu abilitate de a se deplasa. În același timp, vine la pachet cu un preț exorbitant ce are potențialul de a descuraja foarte mulți curioși. Nu de alta, dar deși se livrează doar în Japonia momentan, este exagerat să ceri 1300 de dolari pentru un roboțel care răspunde la întrebări și știe să faciliteze dialoguri prin Skype. Poți face aceleași lucruri cu un smartphone de top la jumătate din preț.

Trecând însă peste particularitățile negative ale ecuației, Xperia Hello pare a fi un gadget foarte bine pus la punct. Din păcate, când vine vorba de partea cu asistentul virtual, s-ar putea să nu fie la fel de competitiv precum Alexa de la Amazon sau Google Assistant. În schimb, japonezii au optat pentru Agent, un AI dezvoltat in-house de către Sony.

Xperia Hello va ajunge în magazine începând cu 18 noiembrie și, pe lângă o calitate audio peste medie, se laudă cu integrarea unui ecran de 4,55 inci cu o rezoluție de 1280 x 720 pixeli. Platforma din spate este Android, deci s-ar putea să fie destul de flexibil când vine vorba de rularea de programe terțe. Pe lângă faptul că micul roboțel se descurcă la executarea unor comenzi vocale, știe să răspundă la expresii faciale și gesturi. Cu Xperia Hello, pe lângă realizarea de apeluri video, poți lăsa mesaje celor dragi când pleci de acasă. În plus, poate ține evidența persoanelor din casă, deoarece este destul de deștept încât să se deplaseze.

Sony speră să promoveze Xperia Hello ca fiind un robot inteligent suprinzător de capabil și un potențial membru al familiei, dar cu excepția abilității de deplasare, poți face aceleași lucruri cu Amazon Echo Show la doar 230 de dolari.