23 iul. 2017 | 09:19

Cum adaugi un site la recomandări în Firefox

TUTORIALE
Cum adaugi un site la recomandări în Firefox

Fereastra de recomandări din Firefox sau Speed Dial e generată automat în funcție de paginile accesate, dar poate fi personalizată cu ușurință.

În momentul în care deschizi un tab nou în Chrome sau Firefox, pagina respectivă este populată automat cu recomandări de pagini web. Lista de linkuri este generată fără intervenția utilizatorului în funcție de site-urile accesate cel mai des. Pe același criteriu, se poate schimba în funcție de obiceiurile tale de navigat pe internet. Funcția respectivă este intitulată Speed Dial și în Chrome nu poate fi personalizată. Ai opțiunea să ștergi o pagină web care te deranjează, dar nu poți adăuga alta dorită de tine manual.

Fereastra de recomandări din Firefox poate fi personalizată cu relativă ușurință. Trebuie doar să ai în vedere câteva detalii tehnice. În primul rând, pentru a adăuga manual o pagină web în Speed Dial pe Mozilla, aceea trebuie salvată ca semn de carte în bara de Bookmarks. Dacă nu vrei bara de semne de carte în permanență pe ecran, apasă pe Vizualizare – Bară de unelte – Bara semnelor de carte. Tot de acolo o poți debifa dacă vrei să dispară și să câștigi un pic mai mult spațiu pe ecran.

Cum adaugi orice adresa web in recomandarile Firefox

Pentru a salva o adresă web ca bookmark sau semn de carte, în momentul în care o ai afișată pe ecran, cel mai simplu este să apeși pe CTRL + D pe Windows sau CMD + D pe Mac. În noua fereastră, ai grijă să selectezi la Dosar sau Folder – Bara pentru semne de carte sau Bookmarks Bar, ca locație de salvare a bookmark-ului.

Din acel moment, rămâne să deschizi un tab nou în Firefox și să ai fereastra de recomandări afișată pe ecran. În bara de semne de carte, caută adresa salvată anterior și, cu click stânga apăsat pe ea, trage-o în fereastra de recomandări. În câteva momente, pagina respectivă web se va transforma într-o pictogramă și vei putea să o accesezi mai ușor pe viitor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele