07 dec. 2017 | 18:40

Acest scurtmetraj te va convinge să-ți cumperi un televizor 4K

VIDEO VIDEO

Se întâmplă aproape în fiecare zi să ajungă un scurtmetraj pe internet încărcat de imagini spectaculoase sau cu un mesaj impresionant. Transient este cel mai recent.

Un videograf pasionat a petrecut o mare parte din vara trecută încercând să imortalizeze fulegere. În acest scop, a vânat furtuni pe distanțe foarte mari, iar după 30 de zile de călătorii și 32.000 de kilometri parcurși a adunat suficient conținut încât să creeze scurtmetrajul de mai jos. Intitulat simplu Transient, acesta reprezintă lucrarea lui Dustin Farrell.

Clipul de mai jos a fost creat cu o combinație de echipamente extrem de scumpe. Camera care s-a aflat la baza întregii experiențe a fost un Phantom Flex4K de viteză mare ce poate imortaliza secvențe video de înaltă definiție la 1.000 de cadre pe secundă. Prețul de start pentru acea jucărie este de 110.000 de dolari. Dacă vrei un televizor 4K, ai o listă aici cu modelele disponibile în România.

În mod evident, acest scurtmetraj a implicat și o cantitate semnificativă de post procesare, dar la baza transient s-au aflat clipuri la rezoluție 4K necompresate inregistrate cu 1000 de cadre pe secundă. „Acesta este unul dintre cele mai dificile proiecte pe care le-am încercat în cariera mea. În numeroase ocazii m-am simțit stânjenit, atât mental, cât și fizic.” Dacă ai avut vreodată ocazia să te afli în mijlocul unei furtuni, înțelegi probabil aspectele negative ale vânătorii de astfel de evenimente.

„Au fost cel puțin 10 zile în care m-am întors acasă cu coada între picioare și fără să am nimic după 10 ore de alergat și 800 de kilometri parcurși. Au fost și câteva zile în care am condus spre casă cu un zâmbet de la o ureche până la cealaltă care a durat câteva ore.” În final Dustin Farrel a afirmat că este încântat de rezultatele efortului său, ținând să menționeze că în procesul efectiv de captură s-a bazat foarte mult că Phatom Flex4K poate începe captura înainte de momentul declanșării, înregistrând în permanență în RAM.

Practic, scopul său a fost de apăsa pe înregistrare imediat după un fulger pentru ca volumul de informație din RAM să ajungă pe card. Aproximativ 10TB de conținut video a fost prelucrat pentru cele trei minute spectaculoase de mai jos.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele