Cum știi dacă trebuie să-ți schimbi bateria la iPhone [VIDEO]

Cum știi dacă trebuie să-ți schimbi bateria la iPhone [VIDEO]

Dacă ți se pare că se descarcă bateria la telefon prea repede, învață cum știi dacă trebuie să-ți schimbi bateria la iPhone.

Deja de câțiva ani, ne confruntăm cu un trend destul de supărător când vine vorba de smartphone-uri. Indiferent de producător, mai ales când vorbim de telefoane de top, toate sunt mai subțiri, iar autonomia este mai mică. Din păcate, este aproape imposibil să ai o autonomie mai mare de 24 de ore pe telefon indiferent dacă ești fan Samsung, Apple, LG, HTC, Huawei sau orice altceva. Nu ajută nici desele sesiuni de Facebook sau WhatsApp.

Mai îngrijorător decât atât, este însă faptul că nu prea îți dai seama dacă telefonul tău are o problemă sau funcționează în parametri, atunci când la ora 15:00 alergi după un încărcător. Există multe motive pentru care s-ar putea să nu-ți mai țină bateria la telefon. Important este să știi dacă trebuie să-ți schimbi bateria la iPhone sau problema este de fapt una de software, cauzată de niște aplicații defectuoase sau de dependența ta de un anumit joc online.

Deși poți verifica foarte ușor care sunt aplicațiile care îți consumă bateria, în mod nativ, iDevice-urile nu includ un mecanism similar pentru a vedea starea fizică a bateriei. Pentru a ști dacă aplicația Facebook este responsabilă de problemele tale de baterie, trebuie să intri la Configurări sau Settings la secțiunea Battery pe prima pagină de meniu. Un pic mai jos, vei vedea o listă cu programele sortate în ordinea impactului asupra bateriei pe ultimele 24 de ore și pe ultimele șapte zile.

Pentru a testa sănătatea bateriei, trebuie să-ți instalezi o aplicație terță. În acest scop, am folosit Battery Life. Aceasta este o aplicație gratuită din AppStore care imediat după instalare te anunță care este nivelul de uzură al acumulatorului împreună cu un calificativ. Mai multe detalii despre starea bateriei găsești în spatele celor trei liniuțe de meniu din stânga sus. Apasă acolo și alege Raw Data pentru a vedea dacă există o discrepanță semnificativă între capacitatea totală a bateriei și încărcarea maximă actuală. Ca referință, dacă sănătatea bateriei este mai jos de 80%, ar fi bine să ai în vedere că o să trebuiască să mergi mai des cu telefonul la priză.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: