Samsung Galaxy S9 ar putea avea senzor de amprentă pe partea din față

Samsung Galaxy S9 ar putea avea senzor de amprentă pe partea din față

Samsung Galaxy S9 se îndreaptă către lansarea din prima parte a anului 2018, iar acum aflăm noi detalii despre senzorul de amprentă al telefonului.

Telefoanele Samsung Galaxy au avut senzorul de amprentă montat pe partea din față, integrat în butonul Home. Odată cu apariția lui S8, lucrurile s-au schimbat și senzorul a fost mutat pe spate, într-o poziție unde nu e neapărat ușor să ajungi, mai ales dacă ești stângaci. Lucrurile s-ar putea schimba din nou odată cu Samsung Galaxy S9, chiar dacă senzorul nu va fi integrat în ecran.

Noii senzori de amprentă ar fi un răspuns la criticile publicului cu privire la senzorii amplasați asimetric pe spatele telefoanelor Galaxy S8 dar și Note 8.

Un nou brevet înregistrat de către Samsung la KIPRIS, organizația care controlează mărcile înregistrate în Coreea de Sud, arată că există un plan de a construi un senzor de amprentă de dimensiuni reduse, care să fie accesibil într-o zonă mică din partea de jos a telefonului.

senzor de amprentă ecran samsung galaxy s9

Dacă se merge pe această idee, atunci am putea avea parte de un decupaj în ecran, în partea de jos, așa cum iPhone X are ”breton”. Cu toate acestea, o asemenea strategie ar putea să nu fie cea mai fericită alegere pentru Samsung Galaxy S9. Un senzor amplasat pe spate, chiar și dacă nu se află pe mijloc, tot pare o idee mai bună decât o zonă inutilizabilă a ecranului.

Rămâne de văzut dacă o asemenea idee se va concretiza și dacă vom avea parte de un senzor de amprentă amplasat pe partea din față a telefonului, sau dacă Samsung Galaxy S9 va veni cu o altă metodă de deblocare.

Citește și: