Procesorul care va sta la baza lui Samsung Galaxy S9 a fost dezvăluit

Procesorul care va sta la baza lui Samsung Galaxy S9 a fost dezvăluit

Pe măsură ce Samsung Galaxy S9 se apropie de lansarea din 2018, apar detalii și despre componente, cum ar fi despre noul procesor Exynos 9810.

Era de așteptat ca Samsung să dezvăluie un nou procesor cu ceva timp înainte de lansarea lui Samsung Galaxy S9, iar acum putem vorbi oficial despre Exynos 9810. Cu toate acestea, procesorul nu a avut parte de vreun eveniment de lansare și nici măcar de un comunicat de presă.

Exynos 9810 este succesorul primului procesor din gama Exynos 9, modelul 8895, pe care îl poți găsi în telefoanele Galaxy S8 și Note 8.

Din păcate, lipsa unui eveniment în jurul lansării lui Exynos 9810 înseamnă că nu sunt foarte multe detalii disponibile despre acesta. Cert e că noul procesor vine la pachet cu un modem nou, de categoria 18 LTE. Modemul respectiv a fost dezvăluit de Samsung acum câteva luni și promite viteze de download de până la 1,2 Gbps.

Samsung specifică și că noul procesor va veni cu o placă video îmbunătățită, cu toate că nu avem o bază pentru comparații. Cel mai probabil, noua placă video va fi Mali-G72, având în vedere parteneriatul de lungă durată cu ARM.

Cipul va fi produs folosind procesul de fabricație de a doua generație, pe 10 nm FinFET, venind cu câteva îmbunătățiri față de procesul folosit pentru procesorul flagship de anul acesta.

E interesant, însă, că nu există vreo mențiune cu privire la capacități de inteligență artificială, pe care competitori precum Huawei le-au introdus deja, iar aici vorbim despre Kirin 970.

Din păcate, procesul de fabricație pe 7nm nu este încă gata, fiind așteptat undeva la jumătatea lui 2018, astfel că de-abia pentru Galaxy S10 am putea vorbi despre asemenea procesoare.

Citește și: