Samsung Galaxy S8 are o dată oficială de lansare

Galaxy S8 se anunță a fi cel mai important smartphone al acestui an, iar data sa de lansare oficială a fost confirmată în cadrul MWC 2017.

S-ar putea să fi trecut deja peste șase luni de când discutăm despre lansarea ipotetică a noului Galaxy S8. Se pare însă că ne apropiem cu pași repezi de disponibilitatea noului vârf de gamă al sud coreenilor. Un nou teaser vizavi de noul aparat a fost prezentat zilele trecute în cadrul conferinței Samsung de la MWC 2017.

Cum era de așteptat, zvonurile au fost corecte, iar Galaxy S8 nu a fost dezvăluit oficial la Barcelona. În schimb, în cadrul unei conferințe dedicate au fost anunțate trei tablete noi. Galaxy Tab S3 este noua tabletă cu Android a companiei cu un design foarte similar cu cel al Note 7 de anul trecut. Fanii terminalelor cu Windows vor avea două hibride de la Samsung similare ca design cu Microsoft Surface. Acestea din urmă poartă numele de Samsung Galaxy Book și sunt disponibile în două diagonale, 10 și 12 inci. E bine de reținut că noul S Pen este compatibil atât cu tabletele cu Windows, cât și noua tabletă S3 cu Android.

Revenind la Galaxy S8, dacă nu ar fi existat nici o referință către acel aparat, conferința de la MWC ar fi fost cel puțin ciudată. Din acest motiv, sud coreenii au făcut două gesturi cu scopul de a veni în întâmpinarea entuziasmului celor prezenți la eveniment. Primul a constat într-un teaser trailer pe care îl puteți vedea în întregime mai sus. Al doilea a venit sub forma unei invitații la o nouă conferință ce va avea loc la finele lunii viitoare.

Din căte se pare, 29 martie va fi data lansării Galaxy S8, cum s-a zvonit de altfel de câteva luni. Evenimentul va avea loc la New York în cadrul Unpacked 2017. Printre particularitățile care vor defini noul aparat se numără un nou asistent virtual, un ecran care merge din margine în margine și un buton virtual pentru accesarea ecranului principal. Pentru prima oară, Galaxy S nu va avea nici un buton fizic pe partea din față.

Alexandru Puiu
07:54 27.02.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video