Samsung anunță oficial Exynos 9, ”creierul” din Galaxy S8

Samsung anunță oficial Exynos 9, ”creierul” din Galaxy S8

În urmă cu aproximativ 7 ani, Samsung lansa primul său procesor pentru smartphone-uri într-o versiune de Galaxy S. Astăzi a anunțat Exynos 9, SoC-ul pe care îl vom vedea în Galaxy S8.

Cei de la Samsung au unele dintre cele mai capabile centre de cercetare și dezvoltare de pe mapamond și au toate șansele ca în timp să devină principalul concurent pentru Qualcomm. La această oră însă, SoC-urile Exynos sunt dedicate mai ales smartphone-urilor și tabletelor proprietare. În aceeași categorie intră și Exynos 9 Series 8895 anunțat în această săptămână.

Noul procesor Samsung pentru mobile poartă numele Exynos 9. Acesta este produs folosind cel mai avansat proces de fabricație, pe 10 nanometri de tip FinFET. Saltul tehnologic se reflectă într-un consum cu 40% mai mic decât în trecut și o performanță sporită cu 27%. Ca referință, merită avut în vedere că Snapdragon 835, vârful de gamă al Qualcomm pentru 2017 va fi realizat tot pe 10 nanometri.

Pentru că vorbim totuși de un SoC cu specificații de top ce va ajunge în telefoanele Samsung, cel mai probabil își va face simțită prezența inițial în Galaxy S8. La fel ca în anii trecuți, Samsung va lansa noul său smartphone în două variante, una cu un procesor Snapdragon 835 și a doua cu Exynos 9 Series 8895. Indiferent care va ajunge în România, toate indiciile ne arată că nu vor fi discrepanțe semnificative de performanță între cele două.

Ca un bonus tehnologic, Exynos 9 Series 8895 va fi și primul procesor al gigantului sud coreean cu un modem LTE gigabit, capabil să agregheze traficul de date de pe 5 frecvențe. La interior, SoC-ul octa core mai este format din patru nuclee proprietare de generația a doua, la care se mai adaugă patru de tip Cortex-A53. Procesarea grafică va fi realizată de GPU-ul Mali G71. Acesta din urmă va fi suficient pentru a imortaliza conținut video la 120 de cadre pe secundă în 4K Ultra HD, în format standard sau VR.

Samsung a început oficial producția la noul Exynos 9 Series 8895, iar primul terminal ce îl va găzdui va fi Galaxy S8.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: