Samsung Galaxy S8 are o baterie mai rezistentă decât cea a Galaxy S7

Samsung Galaxy S8 are o baterie mai rezistentă decât cea a Galaxy S7

Lansarea Samsung Galaxy S8 și S8 Plus vine cu vești bune pentru utilizatori. Cele două dispozitive dispun de baterii mai rezistente decât cele care sunt încorporate în Galaxy S7.

Vă amintiți de dezastrul cu bateria Samsung Galaxy Note 7, iar acest eveniment ne arată că acumulatorul este unul dintre cele mai importante elemente de care un producător trebuie să țină cont când pune cap la cap un dispozitiv. Știm că Samsung s-a preocupat de această problemă și a implementat tot soiul de procese de siguranță pentru a se asigura că incidentul cu Note 7 nu se va repeta și în cazul Samsung Galaxy S8.

Dar deși poate că Samsung s-a preocupat de acest aspect, conform unui raport al Android Police, aflăm că bateriile integrate în dispozitivele S8 și S8 Plus se vor degrada la o rată ceva mai înceată prin comparație cu cea a predecesorului –Galaxy S7. Aparent, acumulatorul noului flagship al companiei va avea o rezistență foarte bună. Astfel, după un an de încărcări și descărcări, dispozitivele își vor putea menține o capacitate de 95%, pe când Galaxy S7 și-a putut menține 80% din capacitatea totală, conform Ubergizmo.

În teorie, asta înseamnă că ai putea să te bucuri de dispozitiv pentru o perioadă mai lungă, fără a te îngrijora că acumulatorul își pierde prea repede din performanță. Însă nu știm cum a reușit Samsung să ducă la îndeplinire acest lucru.

Performanțele scăzute ale acumulatoarelor din dispozitivele mai vechi se datorează, în principal, modului în care ele sunt concepute. Bateriile din litiu au o tendință naturală de a se degrada de-a lungul timpului. Din acest motiv, ați putea observa că bateria telefoanelor pe care le aveți de ceva timp nu mai rezistă ca atunci când de abia le-ați scos din cutie. Deși tehnologia a mai avansat în ceea ce privește construcția bateriilor, cele din litiu-ion sunt mai mult sau mai puțin standardul, atunci când vine vorba despre dispozitivele portabile.