Samsung Galaxy Note 8 va avea un sistem performant de camere duale

Samsung Galaxy Note 8 va avea un sistem performant de camere duale

Samsung Galaxy Note 8 mai are ceva până să apară pe piață, dar zvonurile încep, ușor-ușor, să-și facă apariția, astfel că aflăm noi detalii despre cameră.

Am mai scris în urmă cu puțin timp că Samsung Galaxy Note 8 ar putea fi primul smartphone al producătorului sud-coreean care să aibă un sistem de camere duale, iar acum avem ceva mai multe detalii cu privire la aceste informații.

Mai multe companii au introdus sistemul de camere duale pe smartphone-uri, încă de anul trecut, însă Samsung a rămas în urmă, cu toate că mulți dintre noi am sperat că Samsung Galaxy S8 va oferi un asemenea sistem.

Chiar dacă nu foarte devreme, Samsung Galaxy Note 8 va fi primul smartphone al producătorului cu două camere, după ce S8 nu a mai beneficiat de acest sistem din cauza costurilor. ”Deși Samsung nu a anunțat oficial adoptarea sistemului de camere duale pentru S8, este inevitabilă folosirea acestor camere, care au fost în centrul atenției la MWC”, spune Park Kang-ho, analist pentru Daishin Securities, citat de sammobile.com.

Conform experților din industrie, Samsung Galaxy Note 8 va avea un senzor cu unghi larg, de 12 megapixeli, dar și un senzor telefoto, de 13 megapixeli, care va permite folosirea unui zoom optic de până la 3x. Un astfel de aranjament va oferi o diferențiere foarte clară între subiect și fundal, astfel că fotografii vor putea beneficia de un bokeh bogat.

Samsung Electro-Mechanics și LG Innotek, furnizori de senzori pentru camere, vor avea din ce în ce mai mult de câștigat de pe urma introducerii acestor camere duale pe din ce în ce mai multe telefoane. LG Innotek, care furnizează astfel de senzori pentru Apple și Huawei, a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 100%, ajungând la încasări de 827 de milioane de dolari. Compania ar urma să ofere astfel de senzori și pentru iPhone 8.

Samsung Electro-Mechanics, pe de altă parte, furnizează astfel de senzori către Oppo, Vivo și Xiaomi, încercând să recupereze pierderile cauzate de Note 7.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: