12 oct. 2017 | 14:51

Samsung ar putea fura designul viitorului iPhone, un așa-zis telefon revoluționar

ACTUALITATE
Samsung ar putea fura designul viitorului iPhone, un așa-zis telefon revoluționar

Samsung ar putea atenta la designul viitorului iPhone, care este deja în lucru, fiind un secret extrem de bine păzit.

Apple și-a lansat seria de telefoane proprii acum zece ani, iar telefonul de anul acesta, iPhone X, este cel care aduce cea mai radicală schimbare de design de până acum. Butonul home a dispărut de pe telefon, în timp ce ecranul ocupă aproape întreaga suprafață a smartphone-ului. De asemenea, acesta este și primul telefon al producătorului care vine cu ecran OLED, creat de către Samsung Display.

Tocmai aici apare problema vizavi de viitorul telefonul pe care îl va lansa Apple. Samsung Display furnizează ecrane pentru iPhone X, deoarece este singurul producător capabil să creeze panouri la standardele exigente impuse de către Apple, însă lucrurile s-ar putea schimba până la lansarea următorului telefon.

Apple se teme că Samsung Display ar putea profita de cerințele pentru ecrane, furnizând aceste informații mai departe către Samsung Electronics. Astfel, compania ar putea produce un telefon similar cu viitorul iPhone, dar care să ajungă pe piață înaintea telefonului de la Apple.

Conform unor informații apărute deja despre viitorul telefon, un nou tip de ecran OLED va juca un rol crucial în designul unui smartphone ca niciunul de până acum. Cu toate acestea, noile ecrane nu vor fi furnizate de către Samsung Display.

Publicația coreeană The Investor susține că Apple lucrează deja la un nou telefon care ar putea apărea în jurul lui 2020. Acesta ar urma să aibă un ecran OLED pliabil, iar telefonul în sine s-ar putea plia, așa cum o făceau telefoanele cu clapetă de pe vremuri.

Samsung ar avea în plan să lanseze un asemenea telefon chiar anul viitor, dar Apple pare să aibă ceva mai special în laboratoarele de cercetare, astfel că există temeri cu privire la spionaj industrial făcut de divizia de ecrane a Samsung, care ar raporta mai departe către divizia care producele telefoane mobile.

Astfel, Apple ar urma să apeleze la LG pentru noile ecrane. LG Display are deja o echipă specială care lucrează la ecranul pliabil, în timp ce LG Innotek a adunat o altă echipă, care lucrează la dezvoltarea plăcii de bază flexibile.

Nu este clar momentan care sunt planurile Apple pentru un telefon pliabil, însă acestea trebuie să fie destul de mărețe dacă aceștia au de gând să renunțe la cel mai bun furnizor de display-uri în favoarea LG.