Rusia va avea avioane de luptă rupte din Star Wars, cu lasere la bord

Rusia va avea avioane de luptă rupte din Star Wars, cu lasere la bord

Rusia se pregătește să își lanseze noua generație de avioane MiG, și anume MiG 41. Ele se află momentan în stadiul de concept și vor fi dezvoltate în următorii 10-15 ani. Acestea vor fi gata de luptă, cel mai probabil, în anul 2035. Printre noile capabilități de care vor dispune aeronavele de luptă se află și un sistem laser care e menit să doboare din aer rachetele inamice.

Avioanele de luptă MiG vor ajunge la cea de-a șasea generație. Într-un interviu pentru agenția rusească de știri, Tass, un consilier din cadrul unui grup tehnologic de comunicații radio a spus că Rusia va instala tehnologia cu laser pe noile sale avioane. Ele vor distruge în aer rachetele inamice care vor amenința noile MiG-uri, deci vorbim aici de o armă de apărare, nu de atac. Practic, laserele vor arde senzorii de orientare de pe rachetele opozante.

Însă rușii vor trebui să mai aștepte pentru ca noua tehnologie să intre în luptă. Noile avioane vor fi lansate în perioada 2035-2040, conform unui analist militar de la Moscova. Pe lângă noua generație de MiG-uri, se mai află în stadiul de concept și câteva drone militare. Toate aceste declarații vin ca răspuns la testul cu lasere efectuat de americani cu câteva luni în urmă. Aceștia au montat un sistem similar pe un elicopter Apache și au lovit cu succes o țintă aflată la 1,4 kilometri depărtare, notează Daily Mail.

Tehnologia militară cunoaște o adevărată perioadă de progres la nivel mondial. Din ce în ce mai multe sisteme inovative își fac apariția în rândul armatelor lumii. Dacă până acum americanii au condus progresul în acest domeniu, și celelalte țări se apropie din urmă cu pași repezi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: