Cât de bine stă România la viteză 4G în clasamentul mondial

Cât de bine stă România la viteză 4G în clasamentul mondial

Una dintre cele mai importante companii de analiză în domeniul rețelelor de telefonie, OpenSignal a poziționat România pe 27 în topul vitezelor 4G.

În timp ce România se plasează de câțiva ani în top 10 când vine vorba de disponibilitatea conexiunilor rapide de internet în confortul căminului, se pare că operatorii de telefonie de la noi nu sunt la fel de eficienți în a ne oferi viteze similare în deplasare. În raportul ce poate fi analizat în detaliu aici, România se află în prima jumătate a clasamentului, dar nu se apropie de viteza medie pe care o obțin internauții din Singapore, Coreea de Sud, Norvegia sau vecinii din Ungaria pe 4G. Ca valori exacte, în timp ce viteza medie pe 4G la noi este de 25,43Mb/s, în Singapore este de 46,64 Mb/s.

Partea bună, dacă o putem numi așa, este că Statele Unite ocupă un rușinos loc 61 în același clasament, alături de țări precum Malaezia, Iordania sau Bahrain. Pentru realizarea acestui studiu de amploare, au fost realizate nu mai puțin de 50 de miliarde de măsurători cu aplicația omonimă pe 3,8 milioane de dispozitive din 77 de țări. Perioada efectuării testelor a fost între 1 iulie și 1 octombrie.

O particularitate foarte interesantă a testului realizat de OpenSignal este că include două referințe importante, nu doar viteza medie pe care o vedem cuantificată de cele mai multe ori. Într-un top separat poate fi văzută disponibilitatea rețelelor 4G. Practic, este vorba de cât timp petrec oamenii obișnuiți cu terminalele mobile conectați la 4G, ca un reper pentru calitatea și stabilitatea rețelelor de telefonie. Aici, România se află la coada clasamentului, cu 65,35%.

Cât de bine stă românia la semnal 4G

Deși nu este o măsurătoare exactă, poți avea în vedere acestă valoare atunci când te întrebi în ce suprafață de pe teritoriul țării noastre ai acces la 4G. Mai jos decât România, se află țări precum Italia, Franța, Brazilia, Germania și Federația Rusă. Pe de altă parte, Statele Unite se află pe poziția a cincea.

OpenSignal românia