14 feb. 2017 | 17:08

Razer Blade este un ultaportabil extrem de rapid

VIDEO ACTUALITATE

Nu trebuie să fiți fani ai produselor Razer pentru a vedea că în doar câțiva ani, prin intermediul seriei Razer Blade au creat cele mai rapide ultraportabile.

Au început cu accesorii de gaming, dar cei de la Razer au reușit deja performanța de a face valuri printre sistemele ultra portabile pentru aceeași activitate plăcută. Cel mai nou Razer Blade nu aduce schimbări semnificative pe partea de design, dar incorporează unele dintre cele mai performante componente hardware disponibile la această oră. În plus, face și saltul până la o rezoluție 4K Ultra HD într-o carcasă de doar 14 inci.

Trecând peste faptul că acesta este primul laptop Razer cu un panou opțional Ultra HD, nu vă oprește nimeni să-l achiziționați cu cel mai rapid și mai nou procesor Intel pentru laptopuri. Un Intel Core i7-7700HQ din generația Kaby Lake este semnificativ mai rapid decât vechiul vârf de gamă, cu același consum energetic. În plus, întreaga combinație rămâne la o grosime de doar 17,78 milimetri și 1,95 kilograme. Carcasa de aluminiu de culoare neagră continuă să ne aducă aminte de cele mai noi sisteme MacBook Pro, dar asta nu e neapărat un lucru rău.

În rest, mastodontul ascunde la interior o placă video NVIDIA GTX 1060 cu 6GB GDDR5 dedicați de memorie. Cantitatea minimă de memorie RAM este 16GB DDR4, iar SSD-ul integrat poate fi de până la 1TB. Nu lipsește din ecuație conectivitatea Thunderbolt 3 și tastatura patentată ce poate fi colorată cu orice culori – Razer Chroma. În funcție de activitățile pe care le întreprindeți pe sistem, vă puteți aștepta la o autonomie peste medie, dar nu sperați la sesiuni de gaming cu detalii maxime de 8 ore în deplasare.

Cum era de așteptat, noul Razer Blade nu are nici pe departe un preț accesibil. Prețul de start este de 1900 de dolari pentru versiunea cu un panou Full HD începând cu luna martie. Modelul 4K va fi disponibil din aprilie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele