05 ian. 2017 | 18:22

Primul frigider deștept de la LG vine cu un touchscreen imens

ACTUALITATE
Primul frigider deștept de la LG vine cu un touchscreen imens

În urmă cu aproximativ un an, cei de la Samsung dădeau tonul gadgeturilor smart din bucătărie cu un frigider deștept. La CES 2017, LG și-a prezentat propria versiune.

Începe să devină inevitabil ca apartamentele și casele noastre să devină subit mai smart. În momentul în care vedem câteva prăjitoare de pâine și frigidere smart, este doar o chestiune de timp până când toate dispozitivele noi din aceeași categorie vor fi dotate cu funcții mai mult sau mai puțin similare. Pe acest principiu, anul trecut ne-a furat privirea frigiderul Samsung Family Hub 2.0 dotat cu recunoaștere vocală, iar acum a sosit momentul ca LG să lanseze un frigider de dimensiuni generoase cu un asistent virtual care să vă facă viața mai ușoară.

După ce a folosit cu succes sistemul de operare WebOS pe Smart TV-urile din portofoliu, cu ocazia lansării la CES 2017 a Smart InstaView Refrigerator, LG a decis să aducă aceeași platformă pe frigidere. Mastodontul ilustrat în imaginile alăturate reușește însă să iasă în evidență cu mai mult decât un touchscreen de 29 de inci.

Unul dintre singurele disponibile pe piață, acest frigider deștept te ajută în permanență, oriunde te-ai afla, să vezi care este situația proviziilor din frigider. Cu un dublu tap pe LCD-ul de 29 de inci, acesta pare să devină transparent pentru a funcționa ca o fereastră atunci când sunteți lângă el.

Având în vedere că folosește WebOS și, în mod evident, este dotat cu Wi-Fi, există mai multe particularități care te-ar face să crezi că interacționezi cu un smart TV. Cea mai utilă funcție va veni însă sub forma asistentului virtual Alexa care ar trebui să vă ajute la rețete, să faceți comenzi de pe Amazon mult mai rapid sau, pur și simplu, să ajungeți să ascultați mai rapid muzica preferată. În total, acest asistent virtual a ajuns să includă peste 6000 de aptitudini. Poate până și să vă comande un Uber. Momentan nu știm care va fi prețul de achiziție al noului frigider deștept.
LG-InstaView-Refrigerator-2

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele