Photobucket, popularul serviciu de găzduit poze, este acuzat de șantaj

Photobucket, popularul serviciu de găzduit poze, este acuzat de șantaj

Photobucket este cel mai popular serviciu online pentru stocat poze, dar se pare că va ajunge în curând victima unui proces.

În ultimele zile a avut loc online un eveniment surprinzător. Mii de produse din magazine online precum Amazon, eBay sau Etsy au rămas fără poze. Vânzătorii s-au trezit cu o imagine precum cea de mai jos în locul fotografiilor cu produsele pe care le comercializau. Problema a fost cauzată de Photobucket, iar foarte mulți utilizatori au acuzatul serviciul de șantaj. Rămâne să vedem câte astfel de acuze vor ajunge în tribunal.

Totul a început săptămâna trecută cu o scurtă postare pe blogul Photobucket referitoare la schimbarea termenilor și condițiilor de utilizare. În funcție de cât timp petreci online, astfel de mesaje sunt întâlnite destul de des și, de cele mai multe ori, includ o serie de termeni judiciari pe care nu-i înțelege și nici nu-i citește nimeni. Exact același lucru s-a întâmplat și de această dată. Nicăieri în respectiva postare nu a fost menționată o sumă de bani în nici un context. Singurul lucru sigur era că schimbările vor începe să fie implementate din 20 iunie.

Marea schimbare și motivul scandalului online din aceste zile constă într-o taxă de 400 de dolari pe an. De acum înainte, oricine își urcă fotografii pe Photobucket în speranța de a le posta pe alte site-uri într-o formă sau alta va fi nevoit să plătească taxa astronomică. În orice alte condiții, în locul fotografiilor va fi postat mesajul din captura de ecran de mai jos – ,,Vă rugăm să vă actualizați contul pentru a activa găzduirea pe servicii terțe.

Ca referință, serviciul lansat în 2003 oferea exact același serviciu complet gratuit pentru toți utilizatorii săi până acum câteva săptămâni în cei aproape 15 ani de activitate. Înainte de Instagram sau Facebook, Photobucket era folosit de bloggeri și mulți alți internauți pentru găzduirea fotografiilor. Cel mai grav este că unii utilizatori nici măcar nu-și pot descărca imaginile de pe site fără să plătească.

La această oră, foarte mulți utilizatori ai serviciului își varsă ura pe Twitter împotriva Photobucket.

Photobucket amazon

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: