31 mai 2017 | 12:28

Au fost anunțate primele PC-uri cu procesoare de telefon mobil

ACTUALITATE
Au fost anunțate primele PC-uri cu procesoare de telefon mobil

Producătorul de procesoare pentru telefoane mobile Qualcomm a anunțat că va intra și pe piața de PC-uri, pentru prima dată de când fabrică chipset-uri. Vârful de gamă Snapdragon 835 ar urma să echipeze câteva PC-uri 2 în 1 produse de HP, Asus și Lenovo.

În cadrul evenimentului Computex, Qualcomm a anunțat că fiecare dintre cele trei companii producătoare de hardware cu care va lucra va produce sisteme cu Windows 10 varianta full. Astfel că nu se va pune problema ca ele să ruleze Windows 10 S, care a fost deja lansat în această primăvară. Noile device-uri vor rula fără probleme toate aplicațiile Microsoft încluzând și Office.

De asemenea, tot Qualcomm a spus că noile sisteme ar urma să meargă la fel de bine ca și cele cu procesoare AMD sau Intel, fără să se sesizeze diferențe între performanțele fiecăruia. Chiar și programe care vor cere o putere de procesare mai mare, precum Adobe Photoshop, vor rula fără probleme pe noile sisteme dotate cu Snapdragon 835. Pe lângă faptul că PC-urile 2 în 1 vor rula foarte bine Windows 10, acestea vor beneficia și de o autonomie a bateriei extrem de sporită în comparație cu sistemele care folosesc procesoare de la AMD sau Intel, notează Mobilesyrup.com.

Procesoarele Snapdragon 835 sunt mult mai eficiente din punct de vedere al energiei consumate, fiind optimizate pentru smartphone-uri. Chiar Qualcomm a declarat că bateriile sistemelor 2 în 1 vor dura chiar și mai mult de o zi. Folosirea unui chipset de mobil va atrage cu sine un design ”fanless”, adică nu vom vedea sisteme active de răcire pe PC-urile 2 în 1 echipate cu Snapdragon 835. Pe scurt, nu vor avea ventilatoare. Asta înseamnă că ne îndreptăm cu pași repezi către PC-uri waterproof.

În plus, Snapdragon 835 este construit pe o placă de bază minusculă, astfel că productorii vor câștiga foarte mult spațiu pe care îl vor putea folosi, de exemplu, la echiparea unor baterii mult mai mari. De asemenea, noile PC-uri 2 în 1 vor vor fi și mult mai subțiri decât cele tradiționale și ar putea veni la un preț destul de competitiv.