Parrot te ajută să simți cum e să zbori cu o cască și o dronă

Multe dintre dronele de pe piață continuă să vină la pachet cu prețuri exorbitante, dar noua jucărie de la Parrot promite un set de funcții interesante la un preț decent.

Cei de la Parrot au o istorie destul de lungă când vine vorba de drone, dar, spre deosebire de companii precum DJI, s-au rezumat mai mult la echipamente de agrement. Practic, nu vorbim neapărat de soluții profesionale de captură video incluse în pachet, ci de o cantitate semnificativă de divertisment.

Pornind de la această premisă, cea mai recentă creație Parrot te ajută să te pui în pielea unei drone fără să faci o investiție semnificativă. Intitulat Parrot Mambo FPV, gadgetul din clipul de mai sus este livrat cu un headset similar cu căștile ieftine de VR intititulat Cockpitglasses și un controller. În continuare poți folosi și aplicația FreeFlight Mini pentru mobil dacă vrei să controlezi drona. Ideea este că drona va trimite un flux video HD constant către cască, iar în momentul în care o vei controla, te vei simți ca și cum ai zbura. Din păcate, în realitate, fluxul video va fi transmis către mobil și vei fi nevoit să-ți inserezi smartphone-ul cu un ecran de până la șase inci în Cockpitglasses.

În privința specificațiilor tehnice, aceasta este clasificată ca fiind o dronă de viteză mare. Are trei moduri de pilotaj incluse, Easy – Ușor, Racing – Cursă și Drift – Derapaj. În teorie, după o lungă perioadă de experimente, vei trece prin toate, dar ai nevoie de o cantitate semnificativă de experiență pentru a profita de ea cum se cuvine.

Mometan, Parrot Mambo FPV nu are o dată exactă de lansare, dar ar trebui să ajungă în magazine până la finele acestei luni la un preț de aproximativ 180 de dolari. Pentru salvarea fluxului video generat în deplasările cu drona, singura investiție suplimentară pe care trebuie să o mai ai în vedere este într-un card microSD. Un cablu microUSB se folosește la încărcare, iar după o încărcare de 25 de minute, câștigi zece minute de zbor.

Alexandru Puiu
18:00 15.09.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video