AT Panther este o dronă hibridă ce zboară și se deplasează pe roți

Fanii dronelor multifuncționale se vor bucura să afle că noua creație hibridă AT Panther din clipul de mai sus se descurcă la fel de bine în aer sau pe roți.

Indiferent dacă vrem sau nu, foarte multe drone vor ajunge să fie utilizate într-un număr semnificativ de scenarii. De la folosirea lor în misiuni militare și până la livrarea de colete pentru Amazon, foarte multe companii realizează drone de înaltă performanță. Acestea nu mai sunt de mult asociate doar cu creații zburătoare, iar cele mai recente modele se descurcă singure într-un număr remarcabil de situații.

AT Panther de la Advanced Tactics este un astfel de robot de ultimă generație capabil să zboare sau să se deplaseze pe patru roți pentru a vă livra un pachet. În trecut, majoritatea dronelor destinate livrărilor se rezumau la un singur mijloc de transport, dar acest hibrid se mândrește prin abilitățile sale mixte.

După o lungă perioadă de teste interne și experimente, cei de la Advanced Tactics au decis să publice clipul de mai sus. Acesta ne arată foarte clar modul facil prin care dispozitivul robotic reușește să combine mai multe mijloace de transport pentru a-și atinge destinația. Pe lângă gradul sporit de eficiență derivat din această combinație, o dronă hibridă s-ar putea preta mai degrabă în zonele în care utilizarea dronelor zburătoare este interzisă. Atunci, aterizează instant și folosește cele patru roți.

Tot legat de fiabilitatea produsului, cei de la Advanced Tactics au ținut să menționeze că nu este necesară o aprobare din partea FAA pentru operarea dronei. Argumentul are legătură cu dimensiunile reduse ale produsului. În privința autonomiei, poate livra fără probleme colete de până la 7 kilograme pe o distanță de 16 kilometri pe patru roți. În zbor, are o autonomie de 5-10 minute.

Cei curioși pot face o investiție de 2500 de dolari în această dronă folosind site-ul producătorului. 

08:11 03.04.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video