Orange anunță un concurs de pregătire a viitorilor programatori din România

Orange anunță un concurs de pregătire a viitorilor programatori din România
Nicoleta Apostol
Nicoleta Apostol
18:19 08.11.2017
Orange continuă un program special pentru pregătirea noii generații de programatori și are un concurs național pentru școlari.
Programul SuperCoders, organizat de Orange România, continuă cu etapa a doua, un concurs național. Toți copiii cu vârste cuprinse între 10-13 ani, care au cunoștințe de bază de programare în Scratch sau code.org, sunt invitați să se înscrie pe site-ul Orange până pe 26 noiembrie și să creeze animații în Scratch și code.org.

Studiile la nivel european prevăd o utilizare din ce în ce mai mare a competențelor digitale în toate tipurile de meserii, inclusiv cele care până acum nu aveau legătură cu tehnologia, cum ar fi agricultură, sănătate, construcții etc. Totodată, se estimează că în următorii ani numărul meseriilor care vor cere astfel de abilități va crește considerabil. În acest sens, #SuperCoders are ca prim obiectiv familiarizarea copiilor cu tehnologia și pregătirea lor pentru viitor.

Etapa I, Caravana SuperCoders a ajuns la finalul ediției de anul acesta. În cele 10 orașe (Iași, Focșani, Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Constanța, Galați, Brăila, Craiova și Târgu Jiu), la caravana au participat aproximativ 500 de copii care au făcut primii pași în lumea programării.

Aceştia au dezvoltat aplicații pe trei niveluri de dificultate (Storytelling, Maze, Quiz). Tematica generală a abordat mediul înconjurător și protejarea planetei, iar #SuperCoders 2017 și-a îndreptat atenția către Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) cuprinse în Agenda 2030 propusă de Națiunile Unite. În cadrul atelierelor, proiectele au fost realizate de copii pornind de la cel de-al 15-lea Obiectiv Global, viața terestră. Astfel, copiii au fost încurajați să-și prezinte soluțiile referitoare la protejarea planetei prin jocuri și animații create pe platforma Scratch.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI