Noul hibrid Samsung Notebook 9 Pro ascunde un S Pen în carcasă

Noul hibrid Samsung Notebook 9 Pro ascunde un S Pen în carcasă

Dacă vă numărați printre cei care și-au dorit experiența utilizării unui S Pen pe un notebook, Samsung Notebook 9 Pro s-ar putea să vă surâdă.

La momentul lansării generațiilor recente de Galaxy Note, cei de la Samsung au insistat foarte mult la conferințe pe fiabilitatea și flexibilitatea dată de S Pen. Stylusul inteligent al companiei este unul dintre cele mai performante disponibile pe piață, dar până la ora actuală nu a fost integrat cu un notebook.

Inevitabilul s-a produs odată cu lansarea noului Samsung Notebook 9 Pro. Acest ultraportabil este disponibil în două diagonale, de 13,3 și 15 inci, dar atuul său cel mai important constă într-un locaș discret ascuns sub tastatură în care vă puteți strecura stylusul. Merită reținut că HP, Lenovo, Dell sau Microsoft oferă deja sisteme cu suport pentru stylus, dar Samsung s-ar putea să se diferențieze prin intermediul uneltelor proprietare software ce vor fi incluse.

Dacă este să fim preciși, S Pen-ul inclus cu acest Notebook este același pe care îl găsiți livrat cu Galaxy Tab S3 sau Galaxy Book. Asta înseamnă că are un vârf incredibil de precis de 0,7mm ce poate identifica până la 4000 de niveluri de presiune în aplicațiile compatibile. Partea bună este că funcționează în tandem cu tehnologia Windows Ink, o particularitate ce-l ajută să opereze fără probleme în fiecare colț al sistemului de operare, cu condiția să vorbim de cea mai recentă versiune de Windows 10.

Noul Samsung Notebook 9 Pro este surprinzător de subțire, se alimentează prin USB-C și este compatibil cu încărcare rapidă, inclusiv de la o baterie portabilă. Acumulatorul intern este de 54WHr. În privința configurației hardware, indiferent dacă mergeți pe varianta de 13 sau 15 inci, sunteți limitați la un panou Full HD. La interior puteți opta pentru Intel Core i7 de ultimă generație și, în cazul modelului mai mare, o placă video dedicată Radeon 540 cu 2GB de memorie dedicată. Nu se cunosc momentan detalii de disponibilitate sau preț.