Nokia 3310 nu va putea fi folosit de clienți ai rețelei Digi Mobil

Nokia 3310 nu va putea fi folosit de clienți ai rețelei Digi Mobil

Au apărut deja numeroase reacții la adresa noii variante de Nokia 3310, iar, ca să adauge la dezamăgirea inițială, aflăm că telefonul nu va putea fi utilizat în multe dintre state.

După multe zvonuri și așteptări dispozitivul celor de la Nokia este lansat în cadrul MWC, 2017. Deși dispozitivul se vrea a fi o copie fidelă a binecunoscutului Nokia 3310, de care s-au bucurat în trecut o mulțime de utilizatori, veștile răspândite în mediul online ne arată cum visul multor fani este spulberat pe zi ce trece. Producătorii, încercând să adapteze un simbol apreciat de mulți la standardele estetice actuale, nu au făcut decât să aducă pe piață un telefon care se simte „ieftin, fragil și prost îmbinat”, după cum anunțam în unul dintre articolele trecute.

Pe lângă aceste elemente discutabile, compania a creat, din păcate, un telefon care dispune de o funcție învechită și, din pricina căreia, el nu va putea fi folosit în multe dintre state, printre care se numără SUA și Canada. Și asta pentru că telefonul comunică folosindu-se de frecvențele 2G, conform fossbytes.com.

Pe lângă asta, dragi români avem o veste proastă și pentru voi, aparent RDS-RCS nu consideră telefoanele 2G compatibile cu rețeaua lor Digi Mobil. Deci, dacă sunteți clienți ai Digi Mobil și aveați în plan să vă achiziționați Nokia 3310, ne pare rău să vă dezamăgim cu acest anunț trist.

Deși operatorii canadieni și americani, dar și unii dintre cei români, nu vor suporta Nokia 3310 odată ce el va fi lansat, dispozitivul va putea fi însă utilizat în Africa, Asia și Orientul Mijlociu. Însă clienții nu trebuie să-și piardă speranța, pentru că HMD Global a afirmat că a purtat discuții cu purtători de cuvânt din Statele Unite cu scopul de a lansa dispozitivul și acolo. Și asta pentru că Nokia își dorește o lansare globală, după cum aflăm pe baza acelorași surse.