Nokia 2 este un telefon foarte ieftin și cu o baterie uriașă

Nokia 2 este un telefon foarte ieftin și cu o baterie uriașă

HMD Global lucrează în continuare la dezvoltarea unor noi modele de telefoane, iar Nokia 2 pare să fie următorul smartphone din serie.

Compania care a readus pe piață telefoanele marca Nokia construiește încet, dar sigur, o linie de smartphone-uri care vin cu o experiență de Android curată. Avem deja trei telefoane mid-range, modelele 3, 5 și 6, dar și un smartphone de top, modelul Nokia 8, iar acum cei de la HMD Global se orientează și către publicul care nu are foarte mulți bani de dat pe un telefon.

Informațiile despre noul smartphone vin de la Evan Blass, cunoscut pentru zvonurile pe care le oferă și care se adeveresc, în cele din urmă. Nokia 2 apare în câteva imagini și nu impresionează prin aspect. Telefonul este unul destul de standard, iar marginile ecranului sunt destul de mari, chiar și pe laterale, nu doar sus și jos.

În imagini vedem că telefoanele afișează data de 5 octombrie, despre care putem presupune că este și data de lansare a noului smartphone. De cele mai multe ori, datele din imagini coincid cu cele de lansare, dar putem să mizăm și pe faptul că avem de-a face cu un render mai vechi, iar data să nu mai fie de actualitate.

nokia 2

Nu avem informații despre specificațiile telefonului, dar le putem compara cu cele ale lui Nokia 3, pentru a ne face o idee despre viitorul smartphone de buget. Modelul deja lansat are un ecran de 5 inci cu rezoluție de 720p, 2GB de RAM, un procesor MediaTek și o cameră foto de 8Mp. Nokia 2 ar putea avea un ecran mai mic, o putere de procesare similară și un design care pune accent pe plastic.

Bateria este vedeta smartphone-ului, iar acesta ar putea deveni o variantă foarte bună pentru cei care doresc un telefon cu autonomie mare. Având în vedere că acesta are specificații entry-level, bateria de 4.000mAh ar putea să te țină chiar și două zile fără probleme.