Un mic startup ar putea lansa o mașină autonomă înaintea celor de la Google, Uber sau Tesla

Un mic startup ar putea lansa o mașină autonomă înaintea celor de la Google, Uber sau Tesla

În timp ce Uber, Tesla și Google se luptă pentru a aduce prima mașină autonomă pe piață, competiția ar putea fi câștigată de Amber.

Cu toate că este un nume mic pe piață, startup-ul olandez Amber are de gând ca mașinile autonome ale companiei să ajungă pe străzi până la jumătatea lui 2018. CEO-ul Steven Nelemans a făcut acest anunț în aprilie, iar planul este unul destul de îndrăzneț.

Acest startup a pornit la Eidnhoven University of Technology, datorită unei echipe de studenți, iar aceștia au de gând să devină un Spotify sau Netflix al mobilității. Aceștia nu vând mașini, ci acces la mașini, garantând că va exista întotdeauna o mașină în apropierea ta. Folosind o serie de algoritmi de analiză predictivă, platforma Amber calculează unde vor fi solicitate mașinile sale în următoarele 15 minute.

La început, mașinile Amber se vor putea conduce singure doar noaptea, când traficul este redus. Cu toate acestea, mașinile vor învăța oricum destul de multe din aceste experiențe, iar apoi vor putea să facă tranziția către condusul pe timp de zi. Chiar și în caz de accident, mașina este creată astfel încât să încaseze greul loviturii, ferindu-i pe pasageri de pericole.

În primă fază, sistemul va fi adaptat pentru mașinile electrice BMW i3. Cu toate acestea, compania lucrează și la propriul automobil, Amber One, care ar urma să se lanseze în 2021 și care ar putea funcționa pentru 1,6 milioane de kilometri, scrie venturebeat.com.

Nelemans spune că dacă Google, Uber și Tesla și-ar uni forțele, am vedea o mașină autonomă în doar câteva săptămâni. Cu toate acestea, fiecare vrea să fie prima companie de pe piață care să ajungă la acest nivel, tocmai de aceea companiile își fură angajații. Cei de la Amber, însă, preferă să colaboreze cu inginerii deja angajați, cum ar fi cei de la Nvidia sau Microsoft, care au deja un software pentru mașini autonome.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: