Mark Zuckerberg își ia în sfârșit diploma de absolvire a făcultății

Numărul directorilor din tech ce au plecat din facultate la o vârstă foarte fragedă este mare, dar Mark Zuckerberg se pare că își va vedea diploma de absolvire.

Bill Gates, Steve Jobs, Michael Dell, Paul Allen sau Mark Zuckerberg sunt doar câteva exemple de oameni foarte realizați care au părăsit facultatea în primii ani de studiu. În cea mai mare parte, aceștia au făcut gestul aparent inconștient cu scopul de a se concentra în întregime pe o afacere ce se afla încă la început, dar părea că are potențial.

Bill Gates a părăsit Universitatea Harvard pentru a fonda Microsoft alături de Paul Allen în 1975. Steve Jobs a făcut același gest cu Colegiul Reed, iar Mark Zuckerberg a renunțat după aproximativ doi ani de studiu la Harvard. Dintre toate personalitățile importante din tech care au făcut respectivul gest, se pare totuși că CEO-ul Facebook va ajunge să-și vadă diploma de absolvire în viitorul apropiat.

Mark Zuckerberg nu se va întoarce sub nici o formă înapoi pe băncile școlii pentru acest scop nobil. În schimb, va primi o diplomă onorifică de absolvent al făcultății și o robă onorifică de doctor. Acestea îi vor fi înmânate fondatorului Facebook în câteva luni, când Zuckerberg va ține discursul de început de an în fața studenților de la Harvard.

Deși este un gest foarte rar din partea oficialilor universității, având în vedere popularitatea personalității pentru care se vor încâlca regulile, probabil că nu se va mai repeta prea curând. Compania cu o valoare de câteva zeci de miliarde de dolari a schimbat modul în care privim internetul. Măcar din acest motiv, Zuckerberg merita o diplomă din poziția de fondator.

Pentru a face acest anunț destul de important pentru sufletul său, Mark Zuckerberg a apelat la o soluție destul de amuzantă, postând pe profilul personal de Facebook clipul de mai sus de câteva minute alături de Bill Gates. Sunt incluse referințe la discursul ținut de co-fondatorul Microsoft la începerea anului la Harvard în urmă cu zece ani. La momentul respectiv, a primit și el o diplomă onorifică.

Alexandru Puiu
07:44 09.03.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video