23 mai 2017 | 16:00

LG X Venture Rugged este un smartphone bun de dat de pământ

ACTUALITATE
LG X Venture Rugged este un smartphone bun de dat de pământ

LG X Venture Rugged este unul dintre singurele smartphone-uri LG cu un grad sporit de anduranță și un design atrăgător.

Fără a fi subiectul unor zvonuri, LG tocmai a anunțat oficial LG X Venture Rugged. Dispozitivul din imaginea de mai sus, cel puțin inițial, se va comercializa doar prin intermediul operatorului american de telefonie AT&T, dar dacă vă încântă, nu ar trebui să întâmpinați dificultăți semnificative în a-l achiziționa. În plus ar trebui să ajungă și în alte colțuri ale mapamondului, deși s-ar putea să fie promovat cu un alt nume decât LG X Venture.

Ca referință, tot operatorul AT&T a comercializat de-a lungul anilor variante rezistente la șocuri, apă și praf din familia Galaxy S Active. Cel mai recent model a fost Galaxy S7 Active, dar au început deja să circule pe internet zvonuri despre un iminent S8 Active.

Revenind însă la LG X Venture Rugged, terminalul este certificat IP68 pentru rezistență la apă și praf. Asta înseamnă că ar trebui să puteți filma și fotografia într-o piscină cu adâncimea de 1,5 metri până la 30 de minute fără nici un fel de probleme.

Menit pentru utilizare în condiții năbraznice, dispozitivul vine la pachet cu o serie de particularități unice pe care nu le-ați mai întâlnit la prea multe gadgeturi. Datorită modului mănusă, ar trebui să puteți purta mănuși de până la 2 milimetri grosime fără să aveți emoții că touchscreen-ul nu va răspunde la comenzi. Printr-un buton ascuns pe marginile laterale, puteți lansa în orice moment setul de aplicații Outdoor Essentials. Astfel, puteți afla rapid care sunt condițiile atmosferice din împrejurimi și vă puteți descurca în pădure folosind o busolă, barometru, lanternă și nu numai.

În privința specificațiilor tehnice, noul LG X Venture Rugged va fi construit în jurul unui ecran de 5,2 inci. Partea de procesare va fi o combinație între un Snapdragon 435, 2GB RAM și o memorie internă de 32GB. Are o cameră principală de 16 megapixeli și una frontală de 5 megapixeli. Acumulatorul de 4000 mAh ar trebui să vă țină departe de priză timp de două zile, iar sistemul de operare preinstalat este Android 7.0 Nougat. Prețul nesubvenționat al noului gadget este de 330 de dolari.

Ca alternative rezistente la șocuri, vă puteți orienta către oricare dintre smartphone-urile de mai jos.

RugGear RG500 NFC este un smartphone certificat MIL-STD 810G, acesta fiind capabil să treacă cu brio testul unei căzături pe beton de la 2 metri înălțime. De asemenea, telefonul este testat și pentru rezistența la temperaturi extreme, la presiune, la vibrații puternice sau la chimicale. În plus, smartphone-ul este certificat IP68, rezistând până la 30 de minute în apă, la o adâncime de până la 2 metri. Mai multe detalii despre RugGear RG500 NFC poți găsi aici.

Land Rover Discovery V9 este un alt smartphone care nu-ți va oferi surprize dacă l-ai scăpat din mână. De asemenea, telefonul este rezistent la apă și la praf, iar dincolo de aspectul rugged, vine cu specificații destul de bune. Telefonul are o baterie de 3800mAh și rulează Android Kitkat, având un procesor Cortex A53, care rulează la 1,2GHz, alături de 1GB de memorie RAM. Land Rover Discovery V9 are și un ecran generos, de 5,5 inci, putând fi găsit aici.

Mann 5S este un telefon rezistent la praf și apă, dar are rezistență și împotriva vibrațiilor puternice. Smartphone-ul are un procesor Snapdragon 400, de 1,2GHz, dar și 3GB de memorie RAM, mai mult decât te-ai aștepta de la un telefon rugged. Bateria este unul dintre punctele forte ale dispozitivului, aceasta având 4050mAh, pentru a fi sigur că nu te va lăsa la greu. Toate detaliile despre Mann 5S le poți citi aici.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele