23 feb. 2017 | 14:41

LG K10 este un smartphone atrăgător cu buton de panică

ACTUALITATE
LG K10 este un smartphone atrăgător cu buton de panică

Fără prea multe surle și trâmbițe, LG a anunțat oficial noul smartphone entry level cu specificații decente intitulat LG K10.

LG are foarte multe terminale în portofoliu. Deși ultimele rezultate financiare au confirmat pierderile financiare substanțiale înregistrate de divizia de mobile a companiei, acele informații se pare că nu au afectat planurile de viitor din domeniul smartphone-urilor. În continuare, face eforturi pentru a aduce pe piață o varietate foarte mare de dispozitive adresate unui public cât mai larg, cu bugete variate.

La Consumer Electronics Show 2017 am aflat primele informații despre noul LG K10, un terminal cu tradiție pentru sud coreeni. La bază, LG K10 nici măcar nu este un telefon nou, dar versiunea lansată în 2017 incorporează un amalgam de detalii benefice pentru utilizator. Cea mai importantă particularitate vine sub forma sistemului de operare, fiind îmbucurător faptul că vine preinstalat cu Android 7.0 Nougat.

Un alt detaliu deosebit pe care nu îl vezi la foarte multe aparate ține de prezența unui buton de panică. Acesta din urmă este realizat în conformitate cu standarde internaționale pentru ca o singură apăsare să apeleze instant la autorități ce te pot localiza în timp real. Dacă respetivul buton se defecteză, în meniul aparatului va exista un buton software cu aceeași funcționalitate.

LG K10 este construit în jurul unui panou HD IPS de 5,3 inci curbat discret pe margini. Partea de procesare este o combinație între un SoC octa core MedtiaTek MT6750 pe 64 de biți tactat la 1,5 GHz cu un GPU Mali T860 și 2GB RAM. Spațiul de stocare specificat este de 16GB și nu trebuie trecut cu vederea faptul că vorbim de un terminal Dual SIM. Pentru fotografii veți avea la dispoziție o cameră principală de 13 megapixeli sau una frontală de 5 megapixeli cu un câmp vizual de 120 de grade.

Prețul pentru noul terminal disponibil în culorile negru, auriu și titan este de 220 de dolari, iar în prima etapă se va comercializa aproape exclusiv în India.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele