08 oct. 2017 | 10:56

Filmul Replicas ți-l prezintă pe Keanu Reeves drept om de știință

VIDEO VIDEO

Deși a făcut doar câteva SF-uri în întreaga sa carieră, Keanu Reeves rămâne sinonim cu acest tip de filme după trilogia Matrix. Pe aceeași nișă, fanii îl vor revedea în Replicas.

Ancorat în ultimii anii în trilogia John Wick, Keanu Reeves și-a făcut timp pentru un SF cu potențial ridicat. Acesta va fi lansat anul viitor, este intitulat Replicas și va aduce din nou în discuție dilemele etice și morale asociate clonării de oamenii, mai ales când vorbim de persoane dragi care au decedat.

Pelicula fost filmată anul trecut în Puerto Rico, iar acum a început procesul de mediatizare. Primul trailer, pe care îl poți vedea mai sus, are câteva minute și a fost făcut public în cadrul New York Comic Con, eveniment ce se desfășoară în aceste zile în Statele Unite. Încercând să sporească interesul pentru viitorul lung metraj, Reeves a fost însoțit la Comic Con de către regizorul Jeffrey Nachmanoff și producătorul Stephen Hamel.

Povestea filmului este construită în jurul unei drame personale trăite de omul de știință neurolog William Foster. Intriga este dată de decesul soției și celor trei copii ai lui Foster. Cu un pic de ajutor din partea omului de știință Ed Whittle, interpretat de Thomas Middleditch (Richard Hendricks în Silicon Valley), Keanu Reeves își readuce la viață toți membrii familiei prin clonare și transfer de conștiință.

Deși premisa s-ar putea să nu fie cea mai originală din lume, modul în care este expusă s-ar putea să fie unul foarte interesant și revelator. În definitiv, niciodată nu cred că va fi în regulă să readuci morții la viață, dar cu siguranță ar putea fi desprinse câteva învățături morale interesante dintr-un scenariu bine pus la punct pe marginea acestui subiect. Distribuția Replicas va fi completată de Alice Eve (Star Trek Into Darkness), Emily Alyn Lind (Revenge) și John Ortiz (Silve Linnings Playbook).

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele