iPhone 8 va propune o soluție unică de autentificare

iPhone 8 va propune o soluție unică de autentificare

În acest an Apple vrea să facă totul cum trebuie când vine vorba de lansarea smartphone-ului iPhone 8, iar noile informații cu privire la tehnologia propusă pentru autentificarea pe baza amprentei nu fac decât să ateste acest lucru.

Până acum am aflat că flagship-ul companiei va avea un buton virtual implementat în display prin care utilizatorii vor putea accesa meniul telefonului. Această știre nu a făcut decât să cauzeze apariția unei serii întregi de zvonuri cu privire la forma și locația pe care senzorul de amprente (care odată se regăsea fix pe butonul fizic de Home) o va avea. Din acest calup de informații fac parte și ideile care susțin o posibilă introducere a unor alternative biometrice de autentificare.

O multitudine de păreri și așteptări au fost deja bine înrădăcinate în mintea fanilor, iar noile vești nu fac decât să adauge probabil la confuzia existentă. Astfel, aflăm că iPhone 8 va veni într-adevăr cu un senzor de amprente integrat în dispozitiv, care va înlocui tehnologia tradițională cunoscută sub denumirea de Touch ID, conform macrumors.com.

În schimb, Apple a decis să se folosească de o propriul său algoritm Authentec, în combinație cu tehnologia de identificare Privaris, pentru a veni cu o soluție de autentificare unică. Astfel, aflăm că tehnologia proprie, pe care producătorii vor să o implementeze în iPhone 8, va fi fabricată de TSMC, iar aceștia se vor folosi de procesul tehnologic de 65nm.

De asemenea, pe baza informațiilor disponibile anterior se susținea că procesul de producție al iPhone va începe în iunie, dar odată cu noile modificări în ceea ce privește tehnologia implementată pentru senzorul de amprentă, aflăm că aceasta va începe abia în septembrie. Această întârziere se datorează totodată și faptului că Apple va pregăti lansarea altor două dispozitive „S”, despre care se zvonește că vor fi lansate în cursul acestui an.

În final, același raport ne anunță că ediția care încununează cea de-a zecea aniversare a iPhone va avea implementat un sistem de autentificare biometric care va funcționa pe bază de ultrasunete, adăugând la zvonurile inițiale care aduceau în discuție tehnologia pentru recunoașterea facială și cea de scanare a irisului.

Citește și: