iPhone 8: Cum va fi înlocuit butonul principal Home cu gesturi

iPhone 8: Cum va fi înlocuit butonul principal Home cu gesturi
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
07:33 31.08.2017

Ne apropiem cu pași repezi de lansarea iPhone 8 și puține lucruri mai sunt sub semnul întrebării când vine vorba de funcționalitatea gadgetului.

Utilizarea unui iDevice a fost din totdeauna sinonimă cu prezența butonului principal Home pe partea din față a ecranului. Încă din 2007, la lansarea primului telefon Apple, utilizatorii s-au obișnuit cu faptul că trebuie să interacționeze cu respectivul buton pentru a ieși dintr-o aplicație și pentru a sări dintr-o aplicație în alta. Se pare însă că același buton Home va dispărea din ecuație odată cu lansarea iPhone 8.

Cele mai noi informații pe marginea modului în care va fi înlocuit butonul Home au fost publicate de Bloomberg. Citând o sursă apropiată de companie, publicația americană a detaliat modul în care vom folosi gesturi în locul butonului emblematic.

Din câte se pare, gesturi simple și prietenoase te vor ajuta să ajungi în ecranul principal al terminalului, să vezi toate aplicațiile care rulează la un moment dat și, eventual, să sari dintr-una în alta. În locul acelui buton cu care ne-am obișnuit, o bară discretă software afișată pe ecran va îndeplini toate funcțiile de care ai nevoie.

Cu degetul pe ecran, dacă tragi de respectiva bară până la mijlocul ecranului, deblochezi aparatul. Atunci când ești în interiorul unei aplicații, același gest îți deschide meniul de multitasking. Swipe-urile în sus pe ferestrele aplicațiilor deschise recent vor închide programele respective. Un swipe în jos te întoarce la ecranul principal al telefonului. Cardurile cu aplicațiile pornite au suferit un redesign și ar trebui să fie un pic mai ușor să navighezi printre ele.

Dimensiunea iPhone 8 va fi foarte similară cu cea a iPhone 7, dar ecranul va fi semnificativ mai mare. Având în vedete că va fi primul smartphone al companiei cu un ecran OLED, ar trebui să se și vadă surprinzător de bine. Marginile vor fi mai curbate, iar butonul de pornire de pe laterala dreaptă va fi mai lung pentru a facilita interacțiunea cu o singură mână.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI