30 mart. 2017 | 13:26

iPhone 8 ar renunța la senzorul de amprente cu care ne-am obișnuit

ACTUALITATE
iPhone 8 ar renunța la senzorul de amprente cu care ne-am obișnuit

iPhone 8 va fi lansat spre finalul acestui an, iar zvonurile nu încetează să apară și aflăm mai multe detalii despre senzorul de amprentă ce va fi încorporat în noul dispozitiv.

Vă spuneam în știrile trecute că iPhone 8 va renunța la iconicul buton de Home, ceea ce ne face să ne întrebăm unde va fi plasat senzorul de amprentă de această dată, și avem de a face cu o multitudine de estimări. Pe de o parte se zvonește că Apple va renunța la Touch ID, adică la identificarea pe bază de amprentă, în favoarea unei tehnologii pentru recunoașterea facială. Pe de altă parte, zvonurile sugerează că flagship-ul iPhone 8 va avea încorporat un sistem ultrasonic de scanare a amprentei.

Conform unor noi știri, aflăm că Apple ar renunța la iconicul senzor de amprente, care până acum era poziționat pe butonul de Home, și îl va poziționa pe carcasa din spatele telefonului. Acest lucru, după cum bine știm, este adoptat pe multe dispozitive Android și, cel mai recent, pe noile Samsung Galaxy S8 și S8 Plus, conform Ubergizmo.

De asemenea, se afirmă că flagship-ul ar putea fi denumit simbolic iPhone Edition, nume care putem presupune că urmează trendul setat prin ediția Apple Watch. În plus, raportul susține că iPhone Edition nu va avea o carcasă din sticlă, așa cum se presupunea, ci că va rămâne la conceperea uneia din metal. În acest fel, Apple vrea să excludă posibilitatea ca utilizatorii să-și desfigureze telefonul de la primele utilizări, odată cu prima alunecare din mână.

Desigur, ca până acum, ar trebui să avem o atitudine sceptică atunci când luăm în seamă aceste presupoziții, mai ales pentru că ele contrazic multe dintre rapoartele cu care am luat contact până acum, iar unele dintre ele au provenit din surse respectabile. În orice caz, ținând cont de faptul că suntem la câteva luni depărtare de lansarea iPhone 8 sau iPhone Edition, este dificil de susținut cine are dreptate și cine nu.