Inteligența artificială creată de Google a învățat să deseneze doar analizând schițele tale
Inteligența artificială a celor de le Google poate identifica ceea ce încerci să desenezi și poate recrea contururile schiței tale.
Deși Google a lucrat la o suită de proiecte pe bază de inteligența artificială, acesta este puțin diferit și ne arată o nouă capacitate a tehnologiei- aceasta poate urmării ceea ce desenezi și poate recrea conturile schițelor tale.
Ultimul experiment conceput este numit Sketch-RNN și este un sistem de rețele neurale care a învățat să deseneze prin analizarea a aproximativ 5,5 milioane de schițe realizate de persoanele care se jucau versiunea Google a Pictionary, denumită Quick Draw. Prin clasificarea imaginilor în 75 de categorii diferite (pisici, câini, tractoare și așa mai departe), inteligența artificială poate realiza contururile de bază atunci când i se prezintă schițe realizate de mână, potrivit thenextweb.com.
Partea cea mai interesantă este că mecanismul nu copiază pur și simplu ceea ce i se arată, ci, în schimb, identifică pentru ce stă input-ul pe care i-l oferi și încearcă să creeze un desen unic, bazându-se pe ceea ce cunoaște despre fiecare obiect în parte. Spre exemplu, îi poți oferi inteligenței artificiale a companiei un desen cu fața unei pisici cu trei ochi, iar aceasta îți va creiona o altă versiune care are doar doi ochi. Practic, mecanismul a fost antrenat să înțeleagă faptul că pisicile au doar o pereche de ochi și aplică aceste cunoștințe atunci când este nevoie.
Sketch-RNN poate, de asemenea, să deseneze și în lipsa unei schițe inițiale care să o ghideze, dar poate chiar și să completeze desenele neterminate ale utilizatorului.
Desigur, poate că schițele nu sunt neapărat fotorealiste, dar ceea ce și-au propus cercetătorii a fost să antreneze o mașină cum să deseneze și să generalizeze concepte abstracte, într-o manieră similară oamenilor, iar Google a reușit să ducă acest lucru la îndeplinire.
Cercetătorii din spatele proiectului sunt de părere că această tehnologie ar putea conduce la aplicații interesante. Spre exemplu, mașinăria i-ar putea ajuta pe oameni să deseneze și ar putea chiar să genereze modele unice, de care designerii s-ar putea folosi.