10 iun. 2017 | 16:00

Prin ce orașe din Europa va trece prima rețea Hyperloop One

ACTUALITATE
Prin ce orașe din Europa va trece prima rețea Hyperloop One

Încă de când Elon Musk a lansat ideea sa pentru un al cincilea mod de transport, lumea s-a înghesuit să vadă despre ce e vorba. Care e treaba cu tuburile uriașe propuse de antreprenorul sud-african, care ar urma să transporte pasagerii cu 1100 de kilometri pe oră între puncte importante din diferite țări sau continente. Hyperloop One a anunțat că va veni pe tărâm european și a dat câteva exemple de rute și orașe pe care capsulele presurizate de mare viteză le vor conecta.

Săptămâna trecută, la Amsterdam, startup-ul de transport a prezentat nu mai puțin de nouă rute europene pe care le-ar putea construi și dezvolta în viitor. Oficiali ai companiei au susținut în cadrul conferinței că viziunea companiei lor este să conecteze puncte cheie de pe întregul continent european. Rutele propuse vor lega orașe care vor beneficia cu adevărat de pe urma noii tehnologii. Propunerile Hyperloop One afectează 75 de milioane de pasageri din 44 de orașe, iar rețeaua ar urma să aibă peste 5000 de kilometri lungime totală.

Una dintre rutele propuse va fi un fel de cerc în jurul Germaniei, conectând capitala Berlin de celelalte orașe mari precum Hamburg, Frankfurt sau Munchen. Altele se vor întinde pe toată lungimea Marii Britanii, care vor putea lega Londra de Glasgow cu nenumărate stații intermediare. În plus, una dintre propuneri ar urma să conecteze Madridul de Nordul Africii, cu Tangier, Maroc, notează CNBC.

Chiar dacă Hyperloop One a atras atenția întregii lumi încă de când a fost prezentată, compania nu a testat încă propriu-zis sisemul său. Un tub-prototip de 500 de metri a fost constuit în apropiere de Las Vegas, iar primele teste cu capsule presurizate sunt programate pentru această toamnă. Ideea pentru acest mijloc de transport îi aparține lui Elon Musk, care și-a imaginat un tub presurizat prin care caspulele vor circula pe bază de forță magnetică, transportând oameni și marfă la viteze uriașe.