De ce se gândește Huawei să renunțe la telefoane ieftine

De ce se gândește Huawei să renunțe la telefoane ieftine

Cel mai important producător chinez de telefoane, Huawei și-ar putea dedica toate eforturile de cercetare și proiectare terminalelor de top.

După aproape un deceniu în care chinezii au fost sinonimi cu telefoane ieftine și bune, se pare că încearcă să se distanțeze de acea preconcepție. În definitiv, au trecut deja mulți ani de când iPhone-urile nu sunt singurele dispozitive de top ,,Made in China”. Din păcate, telefoanele ieftine nu se reflectă într-un profit semnificativ, o particularitate pe care cei de la Samsung o confirmă cu fiecare set de rezultate financiare.

Primul pas important în distanțarea de terminale entry-level a fost făcut în mod oficial de Huawei. Aceeași companie pe care am asociat-o în egală măsură cu gadgeturi accesibile și mai puține ieftine vrea să devină sinonimă doar cu telefoane de top, precum Huawei P9, P10 sau Mate 10. 

Informația a fost confirmată de către directorul diviziei de gadgeturi pentru consumatori din cadrul Huawei într-un interviu acordat de curând celor de la Bloomberg. Richard Yu a confirmat că nu vor mai exista terminale Huawei ,,foarte low-end”, pentru că nu se obține un profit semnificativ din acel segment de piață. Deși noțiunea de foarte low-end este destul de abstractă când vorbim de telefoane, intenția producătorului chinez este cât se poate de clară.

,,Renunțăm la dispozitivele foarte low-end, deoarece marja [de profit] este foarte mică și nu se reflectă într-un profit suficient de mare pentru noi.” Directorul Huawei a afirmat că interesul companiei este acum pe extinderea în piețe noi, mai mult decât în menținerea unui portofoliu stufos și neprofitabil de produse. ,,Prioritatea este Europa, China și Japonia, unde economia este sănătoasă, iar oamenii pot cumpăra.

În altă ordine de idei, a devenit evident deja de câțiva ani că Huawei vrea să creeze gadgeturi care să facă valuri în clasamentele mondiale de mobile. Parteneriatul cu Leica pentru sistemele optice din terminalele de top combinate cu producția de Nexus 6P pentru Google atestă acest fapt.