GoPro Fusion 360 duce camerele de acțiune la un alt nivel

GoPro Fusion 360 duce camerele de acțiune la un alt nivel

Cei de la GoPro au introdus de unii singuri ideea de cameră de acțiune în mentalul colectiv. Cu GoPro Fusion 360, acel concept este extrapolat în direcția capturii la 360 de grade.

Au trecut deja câteva luni de când cei de la GoPro au dezvăluit Fusion 360. Aceasta este prima cameră în aproximativ cinci ani care nu reprezintă un upgrade incremental la rețeta consacrată a americanilor. Modelul din imaginea de mai sus nu mai poartă numele de Hero pentru că îndeplinește un cu totul alt scop, chiar dacă poate, în continuare, să îndeplinească și acele funcții ”de bază”.

GoPro Fusion 360 este acum disponibilă pentru achiziție cu câteva mențiuni importante. O parte dintre funcțiile care au fost detaliate în luna septembrie, din păcate, nu vor fi disponibile decât în prima parte a anului viitor, printr-o actualizare de firmware. Trecând însă peste acest minus important, GoPro Fusion 360 include multe abilități impresionante.

Noua cameră poate imortaliza conținut video la rezoluție 5,2K în 360 de grade cu o viteză de 30 de cadre pe secundă. Opțional, poți spori viteza până la 60 de cadre pe secundă la o rezoluție de 3K. În plus, poate imortaliza cadre statice la o rezoluție generoasă de 18 megapixeli. Pentru ca pachetul să fie complet, suportă interacțiunea cu comenzi vocale, este rezistentă la apă până la o adâncime de 5 metri și include un sistem performant de stabilizare optică. Prețul de achiziție este de 699 de dolari.

În teorie, camera mai are o funcție remarcabilă intitulată OverCapture. Aceasta îți permite să generezi un conținut tradițional Full HD în 2D dintr-un flux video imortalizat la 360 de grade. Este suficient să-ți miști  smartphone-ul în lumea reală pentru a defini perspectiva pe care o vrei transpusă într-un film în format clasic. Deși funcția a fost lăudată și promovată intens când a fost dezvăluită inițial camera, OverCapture nu va fi disponibilă la lansare.

Fluxul video generat de GoPro Fusion 360 va putea fi editat pe un PC sau Mac cu Fusion Studios. Pe lângă OverCapture, în Fusion Studios vor fi introduse funcțiile PanoFlow și Tiny Planet tot în 2018.

Citește și: