Google te ajută să-ți planifici vacanțele cu informații despre zboruri și destinații

Google te ajută să-ți planifici vacanțele cu informații despre zboruri și destinații

Google anunță Zboruri și Destinații (Flights și Destinations – eng.) pentru România. Interfața e în română și prețurile în lei, ca să te descurci mai ușor.

Aplicația Google te ajuta deja să primești informații despre zborul tău și locul în care urmează să ajungi, dar acum toate acestea sunt mai numeroase și mai utile. Zboruri, de exemplu, te ajută să găsești cele mai bune zboruri, să compari opțiunile existente și să rezervi biletul foarte ușor. Totodată, serviciul afișa la început opțiuni de zboruri pe care le consideră potrivite, din punct de vedere al costului și comodității.  

După ce ai căutat ruta de zbor, de exemplu între București și Roma, Google Flights îți poate afișa și sfaturi, precum date alternative pentru zbor sau opțiuni diferite de aeroporturi, care pot reduce costul călătoriei. Un alt sfat util poate fi legat de o atenționare cu perioade în care este de așteptat ca prețurile zborului să crească sau să scadă.

Google zboruri

Cum niciun zbor nu se întâmplă fără o destinație, Google Destinații te ajută să îți planifici vacanța direct de pe telefon. Trebuie să cauți pe Google după o țară, oraș sau continent, alături de cuvintele „călătorie” sau „destinație” Rezultatul va fi o colecție de opțiuni și variante pentru locul respectiv, inclusiv zboruri și hoteluri. Căutarea se poate face și cu un interes specific, cum ar fi schi, plaje sau scufundări. Rezultatele căutării vor fi locuri care se potrivesc interesului menționat.

Nu în ultimul rând, secțiunea „Ghid de călătorie” va cuprinde informații despre cum este vremea în locul respectiv în diferite perioade ale anului sau când este vârful sezonului turistic, în cazul în care cauți o vacanță fără aglomerație. Iar în secțiunea „Organizați o călătorie cu Google” ai informații despre tarifele hotelurilor și zborurilor, inclusiv variația lor pentru următoarele șase luni, ceea ce este foarte util pentru construirea unui buget estimativ al vacanței. Căutarea poate fi personalizată pe baza preferințelor privind hotelurile și numărul de stele sau opțiunea de zboruri directe sau nu.