22 mai 2017 | 13:00

Google va penaliza aplicațiile Android care îți îngreunează telefonul

ACTUALITATE
Google va penaliza aplicațiile Android care îți îngreunează telefonul

Există un număr foarte mare de aplicații Android care nu sunt realizate foarte bine, iar Google s-a decis să atragă atenția dezvoltatorilor responsabili.

O problemă de programare poate fi remediată în foarte multe feluri. Soluția cea mai bună este destul de greu de obținut fără un nivel sporit de experiență și foarte multe tentative nereușite. Același principiu se aplică și în cazul aplicațiilor de Android. Multe dintre ele, mai ales dacă au o echipă mare de dezvoltatori în spate, sunt realizate foarte bine. Altele, imediat după instalare, s-ar putea să vă dezamăgească prin mesaje de eroare, notificări stresante, un consum exagerat de baterie și nu numai.

Deoarece calitatea aplicațiilor dintr-un magazin virtual este asociată în mod direct cu calitatea magazinului, Google speră să îmbunătățească imaginea Google Play. În acest scop, va iniția un sistem de notificare și penalizarea a celor care au aplicații de calitate foarte slabă. Pentru stabilirea calității, un sistem automatizat de testare va verifica stabilitatea, impactul asupra bateriei și performanța la randare a interfeței a tuturor aplicațiilor. Cele care se află în cele mai slabe 25% dintre aplicații vor fi marcate ca fiind realizate ineficient, iar dezvoltatorii lor vor primi notificări pe marginea acestui subiect prin Developer Console.

Ca sisteme cuantificabile de testare a ineficienței unei aplicații, inginerii Google au stabilit șase teste tehnice. Pe lângă detaliile de mai sus, lista include mesaje de eroare precum Application not responding, ieșirea în ecranul principal fără vreun motiv evident, menținerea ecranului pornit la telefon mai mult de o oră și scoaterea telefonului din standby mai mult de 10 ori într-o oră. Aplicațiile care randează conținut in-app la mai puțin de 60 de cadre pe secundă sau cele care se sacadează, vor fi de asemenea penalizate.

Merită reținut că dezvoltatorii pot ignora notificările Google și nu sunt nevoiți să-și modifice sau actualizeze aplicațiile. Dacă nu vor face însă aceste gesturi, își vor vedea aplicațiile din ce în ce mai jos în rezultatele la căutare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele