Google te lasă să descarci săptămânal, în mod gratuit, o aplicație din Play Store

Google te lasă să descarci săptămânal, în mod gratuit, o aplicație din Play Store

Google ne oferă săptămânal posibilitatea de a descărca în mod gratuit o aplicație din Play Store, care în mod normal te costă bani.

Google a lansat fără știre o nouă secțiune pentru aplicația Play Store, care este numită ”Free App of the Week” (Aplicația gratuită a săptămânii), oferindu-ți, săptămânal, posibilitatea de a descărca gratuit o aplicație în schimbul căreia trebuie să plătești bani în mod normal. Această inițiativă este de lăudat. Și, în acest fel, probabil că va crește numărul de accesări ale platformei.

Din păcate însă, cei de la Google vor fi cei care vor decide care aplicații vor fi oferite gratuit spre descărcare. Probabil că aceasta este o cale prin care aceștia vor să sporească faima unor companii și să le crească vizibilitatea pe pagină. Nu este clar care vor fi criteriile pe baza cărora compania va decide care aplicații vor fi oferite în acest mod sau dacă au un acord în prealabil al creatorilor. Iar în această săptămână veți găsi în Play Store jocul Card Wars creat de Cartoon Network și care, în mod normal, vă costă 2,99 de dolari, conform Mashable.

Ideea nu este tocmai nouă, ci Google a încercat o implementare similară anul trecut, dar conceptul nu a câștigat prea mulți adepți. Compania pare să fi relansat Free App of the Week, însă fără a face prea mult tam-tam, așa că este totuși neclar care sunt planurile sale de viitor cu privire la aceasta sau ce se va întâmpla după ce se va încheia promoția actuală. Poate că Google vrea să testeze apele și să afle feedback-ul utilizatorilor înainte de lansa ideea în mod oficial.

Poate că ar fi de menționat și faptul că ideea este accesibilă, în prezent, doar utilizatorilor din Statele Unite, însă ne gândim că dacă conceptul va fi primit cu brațele deschise, atunci Google va vrea o implementare la nivel global.

Citește și: