24 mai 2017 | 09:29

Google Jamboard este o nouă tabletă gigantică cu un preț exagerat

VIDEO ACTUALITATE

Google Jamboard este cel mai recent gadget rezultat din eforturile gigantului din Mountain View de a face valuri în industria hardware.

Discutăm de mult timp de Google Jamboard. Tableta celor de la Google este o unealtă colaborativă de dimensiunea unui TV ce facilitează interacțiunea dintre mai multe persoane pe parcursul unui proiect sau a unei ședințe. În teorie, interfața prietenoasă combinată cu performanța impresionantă ar trebui să stârnească scântei de creativitate, deși acest efect optimist nu se va simți probabil în orice situație.

Ancorată în cloud și definită prin intermediul accesului facil la serviciile online ale Google, Google Jamboard a trecut prin multe etape înainte să poate fi achiziționată acum de curioșii din Statele Unite. În practică, nu ar trebui să fie imposibil să o achiziționați din România, deși s-ar putea să fiți nevoiți să mai așteptați câteva luni.

Google Jamboard funcționează ca o tablă clasică. Acceasta este ideea de bază care a stat la baza produsului menit să nu lipsească din săli de conferință sau de curs. Avantajul major este că fiecare desen, grafic sau gest realizat pe Jamboard va ajunge în timp real la toți participanții la conferință.

Creierul întregii afaceri este un chipset NVIDIA Jetson TX1 ce se ascunde în spatele unui panou sensibil la atingere de 55 de inci cu o rezoluție nativă 4K Ultra HD. Latenția la interacțiunea cu un stylus ar trebui să fie incredibil de mică și același lucru se poate spune și despre timpul de răspuns când vă veți folosi degetele pe touchscreen. Orice documente din Google Drive pot fi accesate pe Google Jamboard și, în final, ar trebui să fie mai ușor să obțineți rezultate utile într-un timp scurt.

Dacă nu era evident, Google Jamboard este un gadget dedicat mediului enterprise, unde prețul de 5000 de dolari nu este exagerat. Acestei valori se mai adaugă 1200 de dolari pentru un stand inteligent și 300 de dolari pentru acces anual la suita de aplicații enterprise G Suite.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele