Google I/O 2017 a fost confirmat pentru luna martie

Google I/O 2017 a fost confirmat pentru luna martie

Cele mai importante noutăți din sfera serviciilor Google pe anul acesta vor fi anunțate în cadrul conferinței Google I/O în luna martie.

Companii precum Apple și Google organizează în fiecare an evenimente destinate dezvoltatorilor de aplicații pentru iOS, macOS, Android și ChromeOS. În cazul Apple, evenimentul poartă numele de World Wide Developers Conference. La Google, vorbim de Google I/O 2017. Încă de la prima ediție însă, a devenit evident că aceste conferințe nu sunt dedicate doar creatorilor de aplicații.

Google I/O 2017 va avea loc în perioada 17-19 mai în Amfiteatrul Shoreline din Mountain View, California, foarte aproape de sediul Google.

Cea mai importantă particularitate a evenimentului este că va începe cu o conferință difuzată online, în cadrul căreia vom vedea cele mai importante anunțuri ale companiei americane pentru anul în curs. S-au vehiculat deja câteva particularități pe care le vom afla pe 17 mai, dar mai multe detalii vom ști cu câteva săptămâni înainte de eveniment.

Anunțul oficial pentru confirmarea perioadei Google I/O a fost făcut pe Twitter de CEO-ul Google – Sundar Pichai. Deși contează mai puțin, aceste date se aliniază cu perioada în care a avut loc evenimentul și în anii trecuți.

Fanii Google și ai ecosistemului Android se așteaptă să afle detalii despre următoarea versiune majoră a sistemului de operare pentru mobile. În perioada de dezvoltare, acesta va fi intitulat Android O, urmând ca ulterior să primească oficial și o asociere cu un desert. S-a vehiculat că Android Oreo ar putea fi numele noii iterații. După lansarea la finele lui 2016 a primelor telefoane Pixel, este foarte probabil să vorbim și de câteva lansări noi pe partea de hardware. O tabletă, un nou Chromebook sau gadgeturi compatibile cu platforma de case inteligente Google Home, toate reprezină posibilități reale.

Anul trecut, la Google I/O 2016 s-au anunțat oficial aplicațiile Google Allo și Google Duo. Nu este exclus să vedem câteva schimbări majore aduse acelor programe la I/O 2017.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: