12 oct. 2017 | 13:30

Google ”împrumută” de la Apple introducerea apelurilor video pe mobile

ACTUALITATE
Google ”împrumută” de la Apple introducerea apelurilor video pe mobile

Sunt multe servicii pe mobile prin intermediul cărora poți realiza apeluri video, dar Google a introdus această posibilitate nativ pe câteva telefoane cu Android.

În momentul în care Apple a lansat Facetime în urmă cu câțiva ani, exista deja Skype pentru realizarea de apeluri video prin intermediul telefoanelor mobile. În același timp, este foarte probabil ca la momentul respectiv calitatea fluxului video să fi fost mai bună pe platforma Microsoft. Din păcate pentru gigantul din Redmond, nici un detaliu nu a mai contat. Facetime a devenit un standard de referință în industrie și s-ar putea să fi fost inclus în dicționarul limbii engleze ca verb, similar cu Google.

Încercând să împrumute aceeași rețetă și să o transpună pe telefoane cu Android, Google a decis să integreze funcționalitatea Google Duo la nivelul sistemului de operare. Din păcate, acest detaliu tehnic extrem de important va fi limitat doar la creațiile realizate sub brandul Google, într-o oarecare măsură. Practic, lista de gadgeturi cu Android ce vor putea să inițieze apeluri video direct din agendă include ultima generație de dispozitive Nexus, prima și a doua generație de Google Pixel și câteva terminale cu Android One. Intenția este oricum lăudabilă și un pas în direcția corectă.

Practic, Google Duo va continua să funcționeze ca o aplicație dedicată pentru socializare în format video, dar va deveni o parte componentă a sistemului de operare pentru un număr limitat de aparate. Concluzia este că din Telefon, Contacte sau Mesaje, pe un Pixel sau Nexus vei putea iniția un apel video către orice alt utilizator de Google Duo. În plus, un apel obișnuit audio va putea fi transformat în timp real într-un apel video dacă ai conexiune de date celulare suficient de puternică sau ești pe Wi-Fi. Din nou, această posibilitate există de mult timp pe iPhone.

Intenția celor de la Google este să aducă aceeași funcționalitate pe majoritatea gadgeturilor cu Android, dar având în vedere fragmentarea platformei care nu se va vindeca pe parcursul vieții mele, va mai dura foarte mult.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele