11 iul. 2017 | 12:23

Google a adăugat un buton de panică secret în Android 7.1: La ce folosește

ACTUALITATE
Google a adăugat un buton de panică secret în Android 7.1: La ce folosește

Întrebare destinată utilizatorilor de Android: Cât de des folosiți butonul de Home pentru a ieși instant dintr-o aplicație? Probabil că mai mereu. Sau poate că preferați apăsarea de mai multe ori a butonului ”back” pentru a ieși din aplicații. Indiferent de preferințele voastre, Google vă sare în ajutor. Compania americană a adăugat un așa zis buton de panică în Android Nougat 7.1.

În cazul celor care preferau sa foloseacă butonul ”back” pentru a ieși din aplicații, implicațiile acestui lucru aveau repercusiuni serioase asupra performanțelor telefonului. Însă cum funcționează butonul de panică? Simplu. Trebuie să apeși de peste patru ori pe ”back”, într-un interval mai mic de 0,3 secunde. Adică foarte repede. Această acțiune va face aplicația în cauză să se închidă de urgență.

Noul feature Android funcționează în fundal și a fost adăugat în sistemul de operare într-un mod discret. El detectează atunci când utilizatorul vrea cu ardoare să iasă dintr-o anumită aplicație apăsând butonul ”back” într-o succesiune rapidă și permite sistemului să preia controlul și să închidă respectiva platformă pentru a duce utilizatorul înapoi la Home Screen. Chiar dacă Google nu a anunțat public includerea butonului de panică, el a fost descoperit de către câțiva dezvoltatori de aplicații Android.

De când a fost inclus în sistemul de operare, butonul de panică s-a dovedit a fi un aliat excelent atunci când de lupți cu o aplicație de tip malware. Astfel poți ieși rapid când observi că o platformă mobilă încearcă să pună stăpânire pe telefonul tău. Feature-ul este prezent doar pe terminalele care rulează Android 7.1 Nougat. Încă de la lansarea sistemului de operare, Google a avut multe probleme atunci când a venit vorba de malware donwloadat chiar din magazinul său de aplicații, Play Store. Compania americană face eforturi serioase pentru a eradica acest fenomen, notează TheHackerNews.com.