Galaxy S8 cu Snapdragon versus Galaxy S8 cu Exynos: care este mai rapid

Galaxy S8 este oferit cu două tipuri diferite de procesoare, Snapdragon 835 și Samsung Exynos. Deși prețurile sunt la fel, există diferențe de performanță.

Galaxy S8 este unul dintre cele mai răvnite telefoane ale momentului. În aproximativ o lună de disponibilitate, s-a vândut în 5 milioane de exemplare. În funcție de zona în care vă aflați pe glob, ar trebui să-l puteți achiziționa cu unul din două procesoare, Snapdragon 835 sau Samsung Exynos. În teorie, fiind vorba de un singur model de telefon, diferențele de performanță ar trebui să fie inexistente. Cum era însă de așteptat, în practică nu este chiar așa.

Huawei a folosit tipuri diferite de memorie flash în Huawei P10 și acest detaliu de configurație s-a reflectat în diferențe de performanță. Deși nu erau neapărat sesizabile pentru utilizatorul final, acele diferențe au fost subiectul unui scandal, iar directorul companiei a fost nevoit să-și ceară scuze în mod oficial. Să sperăm că diferențele nu sunt atât de mari între variantele de Galaxy S8, încât să se ajungă într-o situație similară.

Răspunsul la această dilemă încearcă să-l ofere cei de la Phonebuff în clipul de mai sus. Redactorii respectivi au reușit să pună mâna pe ambele modele de smartphone-uri și le-au testat în condiții similare, cum au mai făcut-o de alte câteva ori în trecut. Testul constă în rularea unui set complex de aplicații, închiderea lor și relansarea. Astfel, se testează atât viteza memoriei interne de pe care se citește informația, cât și performanța memoriei RAM fundamentală pentru multitasking.

Concluzia este că modelul de Galaxy S8 cu Exynos este un pic mai rapid decât versiunea cu Qualcomm. Diferențele sunt de doar câteva secunde și sunt destul de ușor de trecut cu vederea în lumea reală. În mare parte, nu le-ați putea observa decât dacă poziționați dispozitivele unul lângă altul.

Cu alte cuvinte, nu ar trebui neapărat să vă faceți griji pe marginea acestui subiect. În plus, nu prea aveți cum să vă cumpărați alt Galaxy S8 decât cel care a fost făcut pentru o anumită piață.

08:23 17.05.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video