Firefox reușește să fie original cu o funcție foarte utilă

Firefox reușește să fie original cu o funcție foarte utilă

Este destul de greu să mai vii cu ceva original când vine vorba de un banal browser de internet, dar cei de la Mozilla Firefox au atins această performanță.

La fel ca în cazul Google sau Opera, creatorii Firefox fac deseori eforturi pentru a veni cu ceva nou pe piața browserelor. În contextul în care cei mai mulți dintre noi nu folosesc foarte funcții integrate în astfel de aplicații, este aprope imposibil să atragi utilizatori noi. Mozilla s-ar putea totuși să fi dat lovitura cu un detaliu original a cărui utilitate s-ar putea să vă încânte de la prima utilizare.

Funcția disponibilă momentan doar în beta este intitulată SnoozeTabs și a fost detaliată de curând pe blogul Mozilla. Aceasta poate fi experimentată de către orice utilizator de Firefox care și-a instalat extensia Test Pilot, dedicată celor care vor să aibă acces la opțiuni noi din browser, fără să-și instaleze Firefox în format beta.

SnoozeTabs pleacă de la o premisă surprinzător de simplă. În contextul în care ai găsit un articol interesant pe o pagină web dar nu ai timp în acel moment să-l citești, poți opta pentru noul buton de Snooze. Acesta îți închide tabul cu pricina, dar îți oferă opțiunea să-l readuci în actualitate la o dată ulterioară. Practic, orice tab poate să apară și să dispară la comandă, opțiunile fiind după câteva ore, ziua următoare, în weekend, peste o săptămână sau peste o lună. În mod evident, există și posibilitatea introducerii manuale a unei date exacte. La expirarea timpului, noul tab se va încărca din nou în browser și veți primi o notificare discretă legată de prezența sa.

O altă funcție nouă ce a ajuns de curând la utilizatorii de Mozilla Firefox prin Test Pilot este intitulată Pulse. Aceasta automatizează feedback-ul pentru dezvoltatorii browserului vizavi de site-urile care se încărcă fără probleme și cele care prezintă probleme mai mici sau mai mari.

firefox-test-pilot-snoozetab