28 iun. 2017 | 12:42

O femeie a oprit un motor de avion după ce a aruncat monede în el pentru noroc

ACTUALITATE
O femeie a oprit un motor de avion după ce a aruncat monede în el pentru noroc

Este greu să ne descotorosim de superstițiile pe care le avem. O suită de obiceiuri pe care le repetăm doar în anumite circumstanțe înseamnă, pentru noi, diferența între succes și eșec, între noroc și ghinion. E același caz și cu o femeie în vârstă din China. Aceasta trebuia să se urce în avion pentru a merge în vizită la niște rude. Din păcate, ea nu a mai prins zborul.

Acest lucru nu s-a întâmplat din considerente de întârziere. Exact înainte să se suie în avion, femeia care era cel mai probabil speriată, a decis să apeleze la un mijloc mai puțin convențional pentru a se asigura că ajunge la destinație cu bine. S-a căutat în geantă, a găsit un pumn de monede și n-a mai stat pe gânduri. La fel ca în cazul unei fântâni norocoase, ea a azvârlit micuțele bucăți de metal direct în motorul funcțional al avionului.

Femeia nici măcar nu ar fi fost descoperită dacă un pasager mai atent n-ar fi văzut ce făcea. El a alertat autoritățile și astfel a ajutat la împiedicarea unui posibil accident aviatic. Avionul urma să transporte 150 de persoane către Guangzhou, China. Acesta pleca din Shanghai și a avut în cele din urmă o întârziere de cinci ore. Femeia în vârstă a fost reținută de către poliție, iar echipajul zborului a trebuit să culeagă manual monedele din motor. În cele din urmă, avionul a decolat către destinație, notează Mashable.com.

Nu este primul incident aviatic bizar care se întâmplă în China. În urmă cu câțiva ani, o altă femeie în vârstă a încercat să deschidă în zbor ușa avionului deoarece îi era cald și voia să se răcorească. Din fericire, echipajul de la bordul aeronavei a observat la timp ce voia să facă femeia.  În cel mai negru scenariu, avionul se putea despresuriza la 8.000 de metri altitudine iar totul s-ar fi sfârșit tragic.