Facebook admite că-ți distruge mintea, iar soluția e de-a dreptul stupidă
Facebook a recunoscut că social media îți afectează sănătatea mintală. Această afirmație vine pe fondul în care din ce mai multe grupuri trag semnale de alarmă despre cum cea mai mare platformă afectează societatea.
Reprezentanți ai rețelei sociale au admis că au descoperit, prin studii, că timpul petrecut pe Facebook duce la consumarea pasivă de informații. Acest lucru face oamenii să se simtă mai mult rău decât bine. Chiar și așa, tot ei au descoperit și o soluție. Trebuie să interacționezi mai mult cu oamenii de pe platformă, adică să o folosești mai mult și mai des.
Probabil că persoanele care dimineața deschid prima dată Facebook și apoi deschid ochii sunt puțin mai bine, din punct de vedere al sănătății mintale.
Aceste rezultate despre aplicație și consecințele ei vine la câteva zile după ce un fost director executiv al gigantului social a declarat că dopamina pe care Facebook o generează distruge modul în care funcționează societatea. În orice caz, aceiași oameni au anunțat noi instrumente menite să atenueze unele dintre experiențele negative ale platformei și speră ca lucrurile să se îmbunătățească în lume.
În 2017, gigantul online s-a văzut în fața unui val de critici și reacții, nu tocmai plăcute. A fost acuzat în mod repetat de răspândirea propagandei ruse, fake news, rasism, anunțuri ofensatoare, cenzurarea criticilor sau altele. Mark Zuckerberg, directorul și fondatorul Facebook, și-a cerut scuze pentru toate acestea, spunând că nu a vrut decât să aducă oamenii mai aproape.
E drept, Facebook, cu toate părțile sale proaste, face asta, într-un fel, iar și cei care și-au pierdut încrederea în rețeaua socială și care o blamează nu au renunțat încă la ea.
Studiile au constatat în mod repetat că Facebook, Twitter și alte site-uri sociale pot deteriora bunăstarea emoțională a utilizatorilor, în special a celor mai tineri. Noul post din partea lui David Ginsberg, directorul de cercetare Facebook, și Moira Burke, e fundamentat mai ales pe impactul pozitiv al rețelei. Cel mai relevant lucru e că scapă, într-un fel, oamenii de singurătate. Acum fiecare ar trebui să judece cum e în cazul său.